Позвозили до нас кучугури снігу, а ми плаваємо! Хто утворив ціле озеро біля житлового будинку в Тернополі?

Позвозили до нас кучугури снігу, а ми плаваємо! Хто утворив ціле озеро біля житлового будинку в Тернополі?
  • Тернополяни, які живуть в будинку за адресою: вулицяТранспортна, 4 змушені пересуватися в гумових чоботах, а все через те, що сніг, який звозять до схилів від колій, стікає прямо до їхнього будинку.
  • Кому за це нести відповідальність, розбиралися «20 хвилин». 

Усе почалося з того, що до схилів від колій почали звозити сніг, розповіла мешканка будинку на вулиці Транспортна, 4, пані Марія.

– З вулиці Котляревського,69 сніг звозять під колії, які знаходяться неподалік нашого будинку, – розповідає жінка.

Сніг розтає, і все стікає прямо до будинку, мешканці навіть звернулися до поліції, аби сніг прибрали, розповіла пані Марія. Після скарги до правоохоронців 24 лютого частину насипу трохи прибрали. Але далеко не все. 

Відео дня

Через озера змушені ходити

– Але велика його кількість так і залишилася, – додала жінка. – Через ці озера, що утворилися, ми змушені ходити у гумових чоботах. 

Кому належить земля за межами будинку, жінка не знає. А відповіді в управлінні ЖКГ, переконує, їй не надали.

– Я зверталася до міського голови, він відповів, що всю інформацію передав в управління ЖКГ. 24 лютого я звернулася в ЖКГ в телефонному режимі до низ, але відповідь мені не надали, – каже співрозмовниця.

Журналісти редакції встановили, кому належить територія поблизу та хто засипав сусідів снігом. 

Голова ОСББ, що на вулиці Котляревського, 9, Юрій Ковтун запевняє, що сніг, який згорнули від їх будинку, вже прибрали. 

– Нам в управлінні ЖКГ та благоустрою Тернополя сказали, що туди сніг можна вигортати і це не заважатиме нікому, – пояснив пан Ковтун. – А взагалі комунальні служби мали б цей сніг прибирати, якщо вони матимуть на це час.

Перекладають відповідальність

В управлінні ЖКГ нам повідомили, що з вулиці Котляревського сніг вивозили не на прибудинкову територію, а за її межі. Усе, що завезли, прибрали. Але сніг, який знаходиться на коліях, мали б прибирати працівники Львівської залізниці. Саме вони утримують дану територію. А ділянку, що знаходиться далі від колій, повинні прибирати працівники ТОВ «АВАКС ПРОФ».

Також в управлінні ЖКГ радять фіксувати подібні випадки, адже вся техніка, яка залучена від підрядних підприємств, має номерні знаки, і можна з’ясувати всі обставини.

Як повідомили в управлінні житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР, підприємством «Авакс Проф» було здійснене очищення даної ділянки від снігу шляхом прогортання, щоб забезпечити можливість руху, але на те, що сніг топиться, на жаль, вплинути не можуть. Вивезення снігу із даної ділянки не здійснювали. Разом з тим і дозволів на вивезення та складування снігу на цю ділянку в управлінні не надавали жодному ОСББ чи суб'єкта господарювання. У випадку виявлення такого порушення мешканці мали б одразу звертатися у поліцію та фіксувати його. Щодо паркування транспортних засобів неподалік від прибудинкової території Транспортної, 4,  то для з'ясування законності їхнього розміщення, мешканці можуть звертатися до інспекторів з паркування управління муніципальної інспекції. 

При вході до двору Транспортної, 4 спостерігається зниження рівні поверхня відносно інших точок, тому тала вода зупиняється тут. Дощоприймальних колодязів і труб, які ведуть до колекторів на даній ділянці немає. Тому рекомендуємо мешканцям зібрати підписи та підготувати колективне звернення на ім'я міського голови та до управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР щодо проведення капітального ремонту чи хоча б облаштування доріжки до їхнього двору і його обов'язково  розглянуть при формуванні титульних списків

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Читач53

    Ой, як гарно, і міський голова винен, і ЖКГ винні, і ОСББ винні. Жіночка б спершу розчистила своє подвір'я, а потім би вже скаржилася, що її топить, і питання чи її б топило тоді взагалі. На фото видно, що будинок знаходиться трохи вище хвіртики, логічно, що сніг з її подвір'я буде стікати під її браму. Зате я щось не помітила фото тих кучугур, які звозять до колії. Як вам лінь прибрати власне подвір'я від снігу, щоб не топило, то не потрібно шукати винних. А ось ще додам фото сусіднього будинку з ними, щоб читатчі могли побачити звідки насправді береться це ваше озеро.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up