Іра в країні чудес, або як живуть творчі люди

Іра в країні чудес, або як живуть творчі люди

Тернополянка Іра малює з двох років. Її блакитні очі не просто блакитні - в них глибина, в них мрії, ідеї, фантазії. Дівчина народилася у творчій сім`ї. 

  • У мене малює мама, малює тато, ну і я там «приплелася», - жартує дівчина. – Мене батьки водили в художню школу і всіляко підтримували мої таланти.

Іра часом може нагадувати Алісу в країні чудес. Дівчина каже, що вона намагається поводитися так, як і інші, щоб не здаватися дивною.

Відео дня
  • Я рідко запрошую людей у свій світ, - розповідає дівчина. – Люди придумують собі якісь стандарти поведінки, шаблони, стереотипи. Так важко жити, коли ти обмежений. Деякі мої творчі ідеї люди не розуміють, а, можливо, мені просто важко передати словами ту картину, яка в мене в голові.

Іра обожнює ніч, саме вночі до неї прилітає він – вічний натхненник.  І коли всі сплять, вони вдвох кохаються. І після ночі кохання народжується шедевр.

Дівчина дуже волелюбна, вона малює те, що хоче, а не те, що потрібно. Мовляв, коли тебе просять щось намалювати, ти виконуєш не своє бажання, а бажання замовника. Студентка розповіла, що свій диплом у художній школі малювала 15 разів.

  • Я часто йду містом і бачу людей, яких мені хочеться намалювати, - розповідає дівчина. – Таких людей я можу намалювати за ніч. А ось коли на тебе вішають обов’язок,  картина може не виходити дуже довго.

Ірина часто перебуває у творчій кризі, коли нічого не вдається, та й, зрештою, не хочеться.  Про свого коханого дівчина також мало говорить. Лише додає, що це міф, коли кажуть, що кохання дарує натхнення, нове дихання, ідеї.

  • Коли кохаєш, то не маєш часу на творчість, - каже студентка. – Тоді ти захоплена іншим – ним, тоді й думки про якісь картини немає.

Ірина обожнює малювати очі, вона не дотримується грамотної структури і схеми малюнку, а завжди починає портрет із очей.

  • Очі – це те, на що звертаєш увагу одразу, - пояснює вона. – Тому і картину починаю малювати з очей. В очах характер, темперамент, бажання. 

Окрім малювання, дівчина обожнює скульптуру, креслення, вишивання бісером...

Мрія всього її життя – подорожувати. Ірина фантазує про нічні прогулянки навколо Ейфелевої вежі, про селфі у замку Ліхтенштайн та багато іншого.

Дівчина зараз навчається у Тернопільському національному педагогічному університеті на факультеті англійської філології. Вона прагне вдосконалити свою мову і поїхати реалізовувати свої творчі здібності за кордон.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up