Хорватія - місце, де відпочиває серце (новини компаній)

Хорватія - місце, де відпочиває серце (новини компаній)

Моя Хорватія починається на першій зупинці автобуса за перевалом, коли ти виходиш з автобуса просто в обійми теплого, вже майже морського ранку, в повітря та запахи, що огортають тебе , мов рідного. Я дивлюсь на зелені гірські вершини, синє-синє небо і кажу тихенько :» Ну, привіт!! Я знову повернулася».  І так уже кілька разів.. І так буде ще не одне літо. Моя Хорватія починається і з привітного «Dobar dan» і «hvala», гарячої «bijela kava» та співу цикад. А далі – далі дорога минає дуже швидко – в спогляданні неймовірних хорватських озер та заток, маленьких  охайних сіл і містечок, аж поки око не зачепиться за море на горизонті. І тоді я відчуваю себе, ніби вдома.

вигляд з номера готелю
вигляд з номера готелю

Місце нашого відпочину, який ми обираємо в туристичній фірмі Іхтіс вже протягом 5 років, - Макарська рів'єра – найпопулярніша  місцина у туристів, які відвідують Хорватію. Це курортний регіон у південній Далмації, на Адріатичному узбережжі. Ділянка узбережжя довжиною близько 60 кілометрів, вздовж якої розкинулися невеликі селища, де відпочити можна у великих готелях, приватних пансіонах чи винайняти апартаменти. Одним із таких селищ є Дрвенік, оточений бухтами і гальковими пляжами, родзинкою яких є розлогі сосни, що в спеку дають прохолоду і затінок. Ми не раз спостерігали, як мами вкладають на обідній сон своїх діток прямо на пляжі. Сосни захищають їх від сонця, а сон на цілющому повітрі, збагаченому ефірними оліями хвойних- це практично санаторне оздоровлення.

відпочинок на морі

З пристані ходять пароми  за маршрутом Дрвеник —острів Хвар, пароплав на острів Корчула , а також вечірній пароплав до Градаца. Саме вечірня прогулянка має особливу атмосферу- жива музика, запальні танці, риба на грилі та вино від капітана- ви цього ніколи не забудете.

екскурсія в м. Дубровник

На пагорбі Плано , вгорі над Дрвеніком розташована місцева пам’ятка архітектури 15 століття- діючий храм святого Георгія. Вздовж узбережжя є велика кількість різноманітних ресторанчиків, де можна скуштувати місцеву їжу та страви з морепродуктів, сувенірні крамнички, магазинчики з морозивом.

наш готель Adria

Зупиняємося ми в приватному пансіоні Адріа , ніби вже приїжджаємо додому - персонал знаємо не лише в обличчя, а й по іменах. Приємно те, що самі власники працюють разом з своїми працівниками, спілкуються з гостями та є надзвичайно милими людьми. За смачну їжу, простоту і щирість рекомендую саме це місце.  Жодного разу  ми не спостерігали неприємних нюансів- ні отруєнь, ні крадіжок, ні непорозумінь.  Тут  навіть на пляжі можна почувати себе безпечно і  особливо не хвилюватися за свої  речі.

​​​​​​​наша група
наша група

 Думаю, наші поїздки не були б такі успішні, радісні та спокійні, якби не відданість своїй справі працівників Іхтісу, кілька разів пощастило подорожувати із власниками, решта – в супроводі керівників групи,  але це завжди люди, які вміють здружити усіх в турі, підказати, які екскурсії варто обрати і ще багато різних нюансів.

Дрвенік, Макарська рів’єра

 Здавалося б, щороку є можливість відкривати для себе щось нове, а мене незрозумілим способом манить це затишне узбережжя Адріатики, ніби кличе повертатися неймовірно чиста морська водичка, привітні люди , ця надзвичайна країна- Хорватія.

  Оля Сковронська

​​​​​​​

 

                                                                                                                              

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up