Різдвяне паломництво до Меджугор’є (новини компаній)

Різдвяне паломництво до Меджугор’є (новини компаній)

Кажуть, що випадковостей у нашому житті не буває. У Всевишнього завжди на нас є Свої плани. Я розповім Вам свою історію...

Перебуваючи на прощі в с.Страдч Львівської обл., одна монахиня дала мені рекламний буклет

«Там, де небо торкається землі».
Пройшло кілька місяців, робили в хаті ремонт – дочка заміж виходить – знайшла цей буклет. Прочитала.

В ньому розповідалось про гірське хорватське селище у Боснії і Герцеговині Меджугор' є — єдине відпустове місце в світі, де досі тривають об'явлення Матері Божої.

 В ту ж хвилину вирішили: діти поїдуть в Меджугор’є! Свати з радістю нас підтримали і в день весілля ми подарували дітям сертифікат на Різдвяну поїздку в Меджугор’є від Паломницького центру "ІХТІС".

2015 рік. Буремні події в нашій країні. Війна... У Великодньому часі я вирішила поїхати у Меджугор’є. Молились за солдатів, дітей, за Україну.

На наступний рік в Меджугор’є поїхала моя молодша донька і мама.

А ось і грудень 2018 року. Я знов у Меджугор’ї! цього разу вирішили відвідати святі місця з чоловіком.

Новорічний Будапешт зустрів нас привітно. Вечірня екскурсія на кораблику Дунаєм з келихом шампанського під звуки вальсу залишили приємні спогади.

Незабутня ніч в Будапешті. О.Богдан Сілецький і о. Андрій Думнич відслужили Святу Літургію. Дівчата з Великої Березовиці своїми ангельськими голосами радували наші серця, а Наталочка зігрівала нас гарячим чаєм, який був найсмачнішим у моєму житті!

22 грудня ми приїхали в Меджугор’є. Втомлені дорогою, але щасливі, що прибули в це затишне святе місце. Програма поїздки була дуже насичена: свята Літургія в українському, і в східному обрядах, Вервичка , Адорація, Хресна дорога на горі Кріжевац, зустрічі... Час ніби зупинявся для нас, щоби встигнути все побачити, почути, відчути.

Йдучи на гору об’явлень Подбрдо, тиха молитва зринала з наших уст. Ми дякували Богу за все, а потім – просто мовчали. В очах пробігало все життя, робили іспит совісті. Легенький вітерець торкався наших облич, ми відчували присутність Марії...

Всевишній Отче! Діво Маріє!

Дякуємо за все, що маємо і що будемо мати.

Тут, де небо торкається землі,

Бажаєм всім ту Божу Благодать пізнати!

Урочиста Різдвяна Літургія! Це було щось надзвичайне! Коли заграли сурми, сповіщаючи про народження Христа, серце защеміло від радості і щастя! «Христос народився!» - звучало різними мовами. «Славімо Христа!» - пролунало українською, покотилося горами, адже в цей час в Меджигор’є перебувало 960 українців!

Повсюди звучали українські колядки, звіщаючи «Син Божий народився!»

На закінчення нашої подорожі ми прибули в Різдвяний Відень. Свята Літургія в українській церкві, екскурсії, прогулянки містом, відчули неповторний смак віденської кави, скуштували

яблучний штрудель, слухали знаменитий віденський вальс!
 

Хочу щиро подякувати отцям Богдану і Андрію, керівнику групи Іринці, що зуміли згуртувати нас, всім паломникам нашої «парафії на колесах», водіям за ті дні, які ми провели разом!

Належне хочеться віддати діточкам, які були окрасою нашої групи, які нарівні з дорослими пройшли цю Прощу! Особливу вдячність висловлюю Паломницькому центру ІХТІС за

таку чудову поїздку! Ви – найкращі! Нехай Бог завжди допомагає Вам у Ваших добрих справах і Діва Марія має Вас і Ваші родини у своїй опіці!

Їдуть прочани звідусіль,
У Меджугор’є, до Діви Пресвятої,
Несуть її і болі, і жалі,
Несуть подяку Богу і Марії!
О Пресвята Царице Миру!
З слізьми ми молимось й благаємо:

Зішли нам спокою і миру,

Хай благодать зійде над нашим краєм!

Нехай закінчиться ота війна проклята!
Нехай сміються і радіють діти!
Хай дочекається свого солдата
Сестра, дружина й сива мати!

Всевишній Отче! Діво Маріє!
Візьміть в опіку кожну родину!
Хай сміх дитячий звучить повсюди!
Дай добру долю моїй Україні!

Руслана Сямро

 



 

Коментарі (1)
  • Тетяна Тетяна

    Подорожувала з паломницьким центром у Меджугор‘є на Різдво Христове ❤️ Якщо ви ще вагаєтесь чи їхати - не вагайтесь😉 Повернетесь задоволеними💯 У цьому місці справді щось є і це потрібно відчути🙂 Я в захваті і усім рекомендую. Організовано на вищому рівні😉 Дякую
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up