Відбір на Школу молодого журналіста-2015 завершений

Відбір на Школу молодого журналіста-2015  завершений
- Я впевнена, що журналістика – це моє! – впевнено каже на співбесіді одна із учасниць конкурсного відбору на Школу молодого журналіста від Медіа Корпорації «RIA».

Їх – твердо впевнених у тому, що журналістика – їхнє призначення, або ж просто зацікавлених у цій професії – знайшлось  немало. За два тижні анонсування онлайн-анкету заповнило близько п’ятидесяти чоловік. Незважаючи на віковий ценз, заповнювали анкету і семикласники, і учні коледжів.

- Я розумію, що багато кому цікава наша Школа, і це дуже приємно, - коментує Світлана Чернецька, головний редактор газети «RIA плюс». – Однак ми недарма  проводили відбір у два етапи – спершу оцінювали отримані анкети, відбирали найсильніші, а потім ще і проводили співбесіди з учасниками. Ми намагалися відібрати для навчання мотивованих, творчих, з чіткою власною позицією молодих людей, аби навчальна група була однорідною по інтересах і можливостях.

На співбесідах кандидати отримували найрізноманітніші запитання – від «Чому ви сюди прийшли?» до «Скільки друзів маєте у соцмережах?». Одні відповідали впевнено, інші – помітно хвилювались. Одні розповідали про публікацію власних віршів, статей, заміток на просторах інтернету та у тернопільських виданнях, інші ж скромно відмічали, що наразі до журналістики мають  лише зацікавлення і жодних напрацювань.

Відео дня

-Я приємно вражений загальним високим рівнем розвитку наших потенційних учнів, - каже Юрій Штопко, регіональний видавець Тернопільської філії Медіа Корпорації «». – Вони мають власну думку і не бояться її відстоювати. Вони мають потужну мотивацію до саморозвитку. Вони, переважно, активні і яскраві особистості, і мають непоганий потенціал для того, аби запалити свою зірку у тернопільській журналістиці.

Загалом, як відзначає Юрій Штопко, за результатами співбесід підібралась достатньо сильна і яскрава група, яка і почне свій курс навчання у Школі молодого журналіста у четвер, 12 лютого. Вони слухатимуть лекції від кращих журналістів міста, а також будуть отримувати безліч практичних завдань, що дозволить кожному сповна відчути, як це – «бути журналістом».

-Я давно цікавилась журналістикою. Дописувала на місцеві ресурси про події міста,  писала у шкільну газету. – Думаю, що ця Школа дасть мені дуже багато корисних практичних знань і навичок для подальшої моєї діяльності як журналіста. – каже Тетяна Ліхтіна, переселенка із Луганська, яка успішно пройшла відбір.

До слова, ось повний перелік тих, хто став учасниками Школи молодого журналіста-2015:

1)Скіп Максим

2)Павлюк Павло

3)Гнатів Віктор

4)Ліхтіна Тетяна

5)Кравченко Анастасія

6)Мудрик Мар’яна

7) Айрапетян Тамара

8) Середняк Сергій

9)Мельник Яна

10)Липак Олеся

11)Грицина Наталія

12)Будник Ольга

13)Юськевич Мар’яна

14)Шило Тетяна

15)Макара Мар’яна

16)Промчук Вікторія

17)Волошин Соломія

18)Костик Вікторія

19)Сокальський Владислав

20) Верещак Єлизавета

Коментарі (4)
  • Анонім

    Я також заповнила недавно, а вже відібрали
  • Анонім

    Я також заповнила недавно, а вже відібрали(
  • Анонім

    Так, мало тривати до 16...я заповнила 14 а вже відібрали.Обідно.
  • Анонім

    Чому так швидко завершили відбір,адже він мав відбуватись до 16 лютого?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up