У Лозовій встановлять зупинки, виготовлені ув’язненими

У Лозовій встановлять зупинки, виготовлені ув’язненими

У селі Лозова Тернопільського району під час ремонту дороги знесли зупинку, а нової досі не поставили, поскаржилася у редакцію “20 хвилин” читачка пані Марія.

- Була зупинка нова з назвою “Лозова”, - розповідає пані Марія. - Гарна, накрита, з металевих конструкцій. Там стояла лавочка, смітник, з якого завжди забирали сміття. Біля неї - асфальт - такий вже трішки плохенький, але був. Коли робили дорогу в сторону Кременця невідомо-хто зупинку забрав, лавка - поламана, насипали камінців і нічого більше.

За словами жінки з того часу пройшло близько 1,5 року.

Відео дня

- Люди думали, що ще поставлять - тому мовчали і нікуди не зверталися, - каже пані Марія. - Та вже стільки часу минуло - нічого немає. Дорога гарна є, а зупинки немає. Тут багато дачних будинків. Ми переживаємо не так за себе, як за старших людей. Бо зараз на дачі переважно вони їздять.Немає де від дощу сховатися, почекати автобус.

Голова сільської ради підтвердив, що раніше зупинка була.

- Так, дійсно, тієї зупинки вже немає, - каже голова Лозовецької сільської ради Петро Олійник. - Її зняла Служба автомобільних доріг у Тернопільській області. Зупинка була на вимогу. Деталі чи причини мені не відомі.

У Службі автомобільних доріг у Тернопільській області повідомили, що нову зупинку встановлять орієнтовно до кінця осені.

- У ході проведення поточного середнього ремонту траси М-19 Доманове-Ковель-Чернівці-Тереблече автопавільйони, котрі були у неналежному експлуатаційному стані були демонтовані підрядником, - повідомляють у прес-службі. - Серед них – зупинки у с. Лозова. Служба автомобільних доріг замовила нові автопавільйони (на зразок тих, що встановлені вздовж траси М-09 Тернопіль-Львів-Рава Руська). Вони будуть виготовлені із металу та захищені від вандалів.

Також у Службі автомобільних доріг зазначили, що виготовлення зупинок – соціальний проект. Два автопавільйони, які планують встановити у с. Лозова, замовили у Копичинецькій виправній колонії, аби забезпечити роботою ув’язнених. Позбавлені волі громадяни виготовлятимуть вироби за кресленнями дорожників. Щойно автопавільйони будуть готові – їх встановлять у звичному для жителів Лозової місці. Орієнтовний термін – листопад цього року.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Петро Крутій

    В Шляхтинцях таке саме.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up