Україна і Росія підписали "зимовий" газовий пакет


Київ і Москва підписали домовленість, яка має гарантувати постачання російського газу в Україну в осінньо-зимовий період.Документ, який має діяти до березня 2015 року підписали міністри енергетики України та Росії Юрій Продан та Олександр Новак, а також єврокомісар з енергетики Ґюнтер Еттінґер.


Президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу, який був присутній при підписанні, заявив, що це є «дуже важлива домовленість» між двома сторонами.

«Я радий, що політична відповідальність задля співпраці і економічні інтереси є на першому місці», – зазначив Баррозу.

- Україна зможе до кінця березня отримувати російський газ за ціною 385 за 1 тис. кубометрів або нижче, - зазначив єврокомісар з питань енергетики Гюнтер Еттінгер,За його словами.

Відео дня

Росія повністю припинила газопостачання в Україну у червні. З того часу велися переговори про його відновлення у тристоронньому форматі.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:25 Митрополит Василій освятив Плащаницю для Архикатедри Тернополя 09:30 На фронті загинув розвідник-сапер з Тернопільщини 09:01 У центрі Заліщиків встановили розкішні Великодні декорації. ФОТО photo_camera 08:01 Розпочався Страсний тиждень: особливості кожного дня від понеділка до неділі Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 20:01 Тернополянка замовила собаку потягом, а коли прийшла зустрічати — його там не було 19:01 З 1 травня в Україні на водіїв чекають зміни 18:01 Кошики, великодні свічки та вербу купували тернополяни на ярмарку, щоб допомогти ЗСУ photo_camera 17:03 «Дрони треба вже»: у Тернополі відбувся благодійний концерт на підтримку ЗСУ 16:01 «За тиждень — Великдень!»: тернополяни освятили вербу та діляться фото в соцмережах photo_camera 15:05 «Моє серце два роки в полоні»: матері та дружини благають звільнити військових 14:00 Ціни стартують від 29 гривень: де та за скільки можна придбати великодні паски у Тернополі 13:02 Прочісують поля та ліси: розшук чоловіка з Кременеччини 12:01 Що можна і не можна обговорювати з сімейним лікарем. Пояснює НСЗУ 11:00 Тернополяни освячують вербу: репортаж з храмів
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up