Тернопільська філармонія відкриє 80-й концертний сезон

Тернопільська філармонія відкриє 80-й концертний сезон

Тернополян запрошують на концерт з нагоди відкриття 80-го концертного сезону Тернопільської обласної філармонії. Він відбудеться 2 вересня о 17.00 в залі філармонії. Вартість квитків – 50, 60, 80, 100 грн.

Учасниками концерту будуть академічний ансамбль народної музики «Візерунок» (керівник – заслужений артист України Мирослав Бабчук), академічний ансамбль танцю «Надзбручанка» (головний балетмейстер – Юлія Якимчук, керівник оркестру – Руслан Мищій) та солісти філармонії. Вестиме дійство – заслужена артистка України Адріана Онуфрійчук.

  • Ми розпочинаємо наш 80-й сезон, – каже директор Тернопільської обласної філармонії, народний артист України Ярослав Лемішка. – Впродовж року кожен колектив і кожен соліст матиме свої ювілейні сольні концерти.

Новий концертний сезон обіцяє бути цікавим і насиченим.

У філармонії сталися кадрові зміни. На роботу у мистецький заклад повернувся засновник тепер уже академічного камерного хору заслужений артист України Святослав Дунець. Наразі він є художнім керівником обласної філармонії та головним диригентом академічного камерного хору. Головним балетмейстером академічного ансамблю танцю «Надзбручанка» стала Юлія Якимчук. З її ініціативи при колективі започатковують дитячу танцювальну студію для хлопчиків і дівчаток віком 4-6 років. Заняття розпочнуться вже 1 жовтня. У такий спосіб планують готувати молоде поповнення «Надзбручанки».  Також у планах головного балетмейстера – постановка нових номерів – козацького танцю для чоловічого складу ансамблю та жіночого номеру на тему пісні «Шуміла ліщина».

Відео дня

25 вересня о 18.30 тернополян запрошують послухати оперету Франца Легара «Весела вдова» у концертному виконанні академічного симфонічного оркестру та солістів Тернопільської обласної філармонії.

1 жовтня до Міжнародного Дня музики академічний симфонічний оркестр під керівництвом заслуженого діяча мистецтв Мирослава Кріля представить свою нову програму за найвідомішими творами Людвіга ван Бетховена. Зокрема прозвучить увертюра «Коріолан» та симфонія №3 «Ероіка».

  • Цього року 1 вересня виповниться 20 років академічному камерному хору, – каже керівник цього колективу Святослав Дунець. – Під кінець календарного року перед початком різдвяного посту ми відсвяткуємо цю дату сольним концертом. Наразі ми готуємося до прем’єри опери «Весела вдова». В перспективі творча співпраця з іншими філармоніями.  

Цього року виповнилося 15 років академічному симфонічному оркестру обласної філармонії. У творчих планах на цей концертний сезон – співпраця з солістами не лише з України, а й США, Німеччини, Польщі, Швейцарії, продовження циклу тематичних вечорів. Зокрема буде вечір польської музики, присвячений Станіславу Монюшку, іспанський вечір, а також цикл «Несправедливо забуті», присвячений українським композиторам – Борткевичу, Глієру, Ревуцькому.

  • Для концерту до Дня музики я спеціально обрав чи не найавторитетнішого композитора світу Людвіга ван Бетховена, – зазначив головний диригент симфонічного оркестру Мирослав Кріль. – На концерті прозвучать лише «вершки» його творчості.

Також маестро хоче зробити авторський вечір Станіслава Людкевича, бо його твори дуже рідко  виконують. Мріє й про американський вечір, присвячений 100-річчю Леонарда Бернстайна та Джорджа Гершвіна. У виконанні симфонічного оркестру звучатимуть і саунд-треки до кінофільмів, в тому числі й українських.

Попередньо погоджені спільні концерти симфонічного оркестру та професора Кьольнської академії, відомої піаністки Віоліни Петриченко, яка широко пропагує українську музику за кордоном. Завітає з Америки і Володимир Зайцев, який спеціалізується по Гершвіну та Бернстайну. Ймовіно цього року оркестр співпрацюватиме з такими вокалістами як тріо басів із Національної опери України, братами Примаками, Оленою Гончарук.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up