"Вимагаємо справедливості!" Допитали головного свідка у справі вбивства іноземного студента: що відомо

"Вимагаємо справедливості!" Допитали головного свідка у справі вбивства іноземного студента: що відомо
  • Студента з республіки Конго Ерітьє вбили 9 травня у квартирі, яку він орендував.
  • У злочині підозрюють 18-річну Соломію із с. Великий Глибочок Тернопільського району. Зараз вона у СІЗО.
  • На судове засідання, яке відбулось 30 червня, прийшли друзі загиблого. Вони кажуть, що вимагатимуть справедливого покарання. 

Трагедія сталась в ніч на 9 травня цього року в одній із багатоповерхівок на мікрорайоні "Дружба". 24-річний  студент Ерітьє загинув від ножових поранень. 

У злочині підозрюють 18-річну Соломію, яка в той вечір була у будинку, де сталось вбивство.

10 травня 2020 р. у Тернопільському міськрайсуді розглянули клопотання про застосування запобіжного  заходу підозрюваній у вигляді тримання під вартою із визначенням застави 315 тис грн, - повідомила суддя-спікер Тернопільського міськрайонного суду Анна Мостецька.

Відео дня

Більше читайте у матеріалі : Своє 18-річчя Соломія, яку підозрюють у вбивстві іноземного студента Ерітьє, зустріне за гратами 

Продовжили термін тримання під вартою 

30 червня відбулось два судових засідання під головуванням судді Віктора Дзюбача.

На одному із них розглядали питання про подовження терміну тримання під вартою підозрюваної. Відомо, що дівчину доставили у залу суду під вартою. У слідчому ізоляторі, за попередньою інформацією, вона проведе ще 60 діб. 

На іншому засіданні заслухали свідчення головного свідка у справі - подруги загиблого Ерітьє Матіс, яка у ніч вбивства, разом із 2-річним сином спала у сусідній кімнаті. 

Жінка невдовзі має повернутись в Африку. Тому її свідчення заслухали позачергово. 

Відомо також, що на судове засідання прийшла сестра вбитого Ешлей, яка визнана потерпілою у справі. 

Проте, журналістці "20 хвилин" не вдалось потрапити на засідання через карантинні обмеження. Згодом нам повідомили, що слухання свідків вирішили також проводити у закритому режимі. 

Знайомі прийшли, щоб добитись справедливості

Під будівлею міськрайонного суду зібрались знайомі Ерітьє. 

- Ми прийшли, щоб підтримати подругу, яка дає свідчення сьогодні, - каже студент із республіки Конго Урбен. - Ми особисто із Ерітьє не були знайомі, але це велика втрата для нас. Ми хочемо справедливого покарання для винної. 

Ті, хто знав хлопця, згадують його добрим словом. 

- Я знав Ерітьє, хоч і не дуже близько. Він був хорошою людиною, дуже спокійний, старався ніколи не сперечатися з людьми, – розповідав раніше друг Ерітьє, який побажав, аби його ім'я не вказували. – Ми були шоковані, коли дізналися, що його вбили.  Я не бачився з ним останнім часом. Востаннє спілкувався з Ерітьє на Дні народженні спільного знайомого. Ми випивали, говорили, любили і робили те ж, що й інші нормальні люди. І зараз дійсно дуже важкий момент для нас всіх.

Судове засідання станом на 19.00 ще тривало. Ускладнює роботу і те, що працювати доводиться із перекладачем. Про усі рішення у справі ми повідомимо згодом

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Богдан Богданович

    Я не поняв!!! Ту курву ше не спалили на вогні !!!???? Я думаю шо вбивство було на основы расизму. Black lives matter !!!
  • Маховик правди

  • ♤♡◇♧

    не смішіть ! в псевдодержаві і справедливий суд.

    Маховик правди reply ♤♡◇♧

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up