Топ-5 корупційних схем Західної України: на чому крадуть в Тернопільській області?

Топ-5 корупційних схем Західної України: на чому крадуть в Тернопільській області?

Відтепер українці можуть краще розібратись в корупційних схемах. В цьому допоможе збірник “100 корупційних схем в регіонах України”.

В Міжнародний день боротьби з корупцією громадські організації “Антикорупційний Штаб” та “Разом проти корупції” публічно представили нове дослідження, що покликане висвітлити найбільші корупційні схеми України. Які з них поширені в Західній Україні?

Активісти стверджують, що найбільше зловживань у Волинській, Рівненській, Тернопільській, Івано-Франківській, Львівській, Закарпатській, Хмельницькій та Чернівецькій областях спостерігається у таких сферах: комунальні підприємства, природні ресурси, медицина, школи, закупівлі.

“Корупція в регіонах України є масштабною та болючою проблемою. Як показало наше дослідження, дуже багато сфер діяльності в нашій країні потерпають від корупційних схем і ситуація є різною в залежності від регіону. В Полтавській області це може бути зловживання в транспортній галузі та на закупівлях, а в Тернопільській — це корупція в медицині та на комунальних підприємствах” — зазначає керівниця проєкту, представниця ГО “Антикорупційний Штаб”, Ольга Іванова.

Відео дня

Одним з прикладів корупційних схем в Тернопільській області є справа з отримання хабаря ексчиновником обласного управління Держгеокадастру. Колишній посадовець вимагав 1000 доларів за сприяння у виділенні земельної ділянки сільськогосподарського призначення. Проте, оперативники задокументували отримання хабаря посередницею експосадовця та телефонні дзвінки із підтвердженням успішного завершення оборудки. У межах кримінального провадження за ч. 3 ст. 369-2 КК (зловживання впливом) колишньому посадовцю оголошено про підозру у вчиненні злочину.

Збірник “100 корупційних схем в регіонах України” створений для інформування українців про можливості зловживань, хабарництва та інших проявів корупції в країні на місцевому рівні. В дослідженні розкриті більше 30 сфер життєдіяльності, в яких найчастіше громадяни України можуть зіткнутись з корупційними схемами. 

З дослідженням “100 корупційних схем в регіонах України” можна ознайомитися за посиланням: http://bit.ly/33Vg5io Знаходьте корупцію та повідомляйте Антикорупційному штабу або Разом проти корупції.

Довідка

Антикорупційний штаб – громадська організація, створена у 2014 році. ГО “Антикорупційний штаб” розробляє цифрові інструменти, які підвищують спроможність громадян контролювати прозорість та ефективність роботи органів місцевої влади. Метою Антикорупційного штабу є запобігання і протидія корупції, а також зменшення толерантності до корупції серед населення. 

Разом проти корупції — громадська організація, що об’єднує зусилля кращих галузевих експертів та фахівців органів влади для досягнення сталого результату у запобіганні корупції.

Додаткова інформація за телефоном +38(073)500-50-22 або на e-mail: [email protected]

Проєкт впроваджується Антикорупційним Штабом у рамках проєкту ПРООН “Громадянське суспільство задля розвитку демократії та прав людини в Україні”, що реалізовується за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Данії.

Думки, висновки чи рекомендації належать авторам чи упорядникам видання та не обов’язково відображають погляди Міністерства закордонних справ Данії, Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй чи інших агентств ООН.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up