Засудили маму, яка, захищаючи свого сина, вдарила кривдника і "утримувала" його в авто

Засудили маму, яка, захищаючи свого сина, вдарила кривдника і "утримувала" його в авто

Дитина від шоку не ходила кілька днів до школи і не спала вночі. У суді жінка вину повністю не визнала та стверджувала, що не била чужого малого. Натомість той твердив: вдарила в обличчя, схопивши за капюшон, посадила до авто свого чоловіка і разом його кудись повезли. Більшість слів малого підтверджували й інші свідки

Жительку Гусятинщини визнали винною у незаконному позбавленні волі та викраденні дитини і призначили їй покарання - 2 роки позбавлення волі. Але цим же вироком звільнили від відбування покарання, якщо вона протягом 2 років іспитового строку не вчинить нового злочину і виконає покладені на неї обов`язки.

Також вона має сплатити 7 тис. грн моральної шкоди потерпілій стороні. Але жінка і має право оскаржити рішення суду в апеляційній інстанції. Саме тому ми не називаємо даних учасників конфлікту, який розгорівся посеред білого дня на вул. с. Васильківці Гусятинського району ще 6 травня.  

Сварка однолітків закінчилась недитячими «розбірками»

Учні місцевої школи посварились. Один з четверокласників образив товариша. Той поскаржився матері. Вона, сівши з чоловіком до авто, розшукала малого розбишаку, вдарила його по обличчі і, вхопивши за капюшон, затягнула до автомобіля. Так кажуть свідки.

Відео дня

У матеріалах розслідування йшлося, що обвинувачена проти його волі, із застосуванням фізичного насильства, помістила хлопця до автомобіля і утримувала його близько 10 хв, чим незаконно позбавила його волі.

У судовому засіданні обвинувачена вину, а також цивільний позов про відшкодування моральної шкоди, не визнала повністю. У суді жінка розповіла, що їй зателефонували і повідомили, що її сина б’ють двоє хлопчаків. Вони з чоловіком сіли в автомобіль марки ВАЗ 2111 та поїхали в школу. По дорозі вони зустріли кривдників сина. Один з них утік.

- Вона запропонувала потерпілому сісти в машину та поїхати до нього додому до мами, щоб все з`ясувати, на що він погодився та сів самостійно в автомобіль, - йшлось у суді. - Їхали автомобілем десь три хвилини. Коли хлопчик сказав, що мами немає вдома, чоловік зупинив автомобіль, і його висадили з машини, не доїжджаючи додому.

Не дивлячись на те, що обвинувачена не визнала вини в скоєному кримінальному правопорушенні, її винність повністю доведена в судовому засіданні зібраними по справі доказами.

Налякався так, що не міг мамі розповісти, що трапилось

Це ж підтвердив і скривджений школяр. Він у судовому засіданні пригадав деталі, серед яких і те, як закривав обличчя в авто, а мама хлопчика, якого він образив, забирала його руки, била та погрожувала поліцією. Біля магазину «Міраж» його випустили. Він побіг додому. Налякався так, що одразу не зміг мамі розказати, що сталося. Ненька потерпілого хлопчини про все дізналась телефоном від сусідки. Повідомила поліцію. За якийсь час додому повернувся її син. Малий був наляканий і не міг пояснити, що сталося, весь час плакав, а його лице було червоним. Після того випадку декілька днів не ходив до школи.

Покази скривдженого школяра, до речі, були схожими з чималою кількістю інших.

Чому обвинуваченій жінці не повірили?

- Твердження обвинуваченої про те, що вона умислу на незаконне позбавлення волі неповнолітнього не мала та не примушувала його сідати в машину, є безпідставним та суперечать встановленим в судовому засіданні фактичним обставинам справи, - йдеться в матеріалах справи. - Посилання сторони захисту про те, що при кваліфікації дій обвинуваченої слід взяти до уваги, що потерпілий побив сина обвинуваченої, є необґрунтованими.

При призначенні покарання обвинуваченій суд врахував ступінь тяжкості вчиненого кримінального правопорушення та особу винної, її молодий вік, те, що вона позитивно характеризується за місцем проживання, у лікаря нарколога та психіатра на обліку не перебуває, уперше притягується до кримінальної відповідальності, має на утриманні двох малолітніх дітей. Зазначені обставини суд визнав такими, що пом`якшують покарання.

Із врахуванням обставин, суд прийшов до висновку про можливість виправлення обвинуваченої без відбування покарання.

До речі, мама скривдженого школяра пред`явила цивільний позов про стягнення спричиненої моральної шкоди, яку вона оцінила в 20 000 грн. Мовляв, її син переніс фізичні та душевні страждання внаслідок протиправної поведінки,  отримав стрес, тривалий час відчував страх та приниження, не міг нормально спати вночі. Суд задовольнив його частково, - потерпілій стороні виплатять моральної шкоди 7 000 грн.

Юридична довідка

Кримінальний кодекс України

Стаття 146. Незаконне позбавлення волі або викрадення людини

1. Незаконне позбавлення волі або викрадення людини - караються обмеженням волі на строк до трьох років або позбавленням волі на той самий строк.

2. Ті самі діяння, вчинені щодо малолітнього або з корисливих мотивів, щодо двох чи більше осіб або за попередньою змовою групою осіб, або способом, небезпечним для життя чи здоров'я потерпілого, або таке, що супроводжувалося заподіянням йому фізичних страждань, або із застосуванням зброї, або здійснюване протягом тривалого часу, - караються обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Герасимчук Ростислав

    Зелекторат

    David Starr reply Герасимчук Ростислав

    От не знаю жодного нормального прихильника пороха, як не сикуни, то придурки. Так що не факт.

    Герасимчук Ростислав reply David Starr

    Згоден, нормальні прихильники Пороха навряд чи знатимуться з таким зе-бидлом як ти :)))

    David Starr reply Герасимчук Ростислав

    Не сци, все буде добре.

    Герасимчук Ростислав reply David Starr

    Вітаю вас зебіли, ви зробили це разом!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:14 Дві ранкові ДТП у Тернополі: де наразі ускладнений рух? 09:02 Жінка з Тернопільського району втратила 46 тисяч гривень, коли хотіла отримати допомогу 08:01 19 березня деякі споживачі у Тернополі будуть без електрики — адреси 21:02 Як тернополянам оформити субсидію через «Дію»? Перевірили «20 хвилин» Від читача 11:20 Благодійний концерт за участю гуртів "Дивний простір" та "Spalah" 20:15 Суд визнав депутата Тернопільської обласної ради Любомира Крупу загиблим на війні photo_camera 20:00 Артилерія, авіація і не тільки: росіяни посилюють обстріли Сумської області, — ЗСУ 18:35 Які культурні заходи цього тижня проведуть у бібілотеках Тернополя 17:03 Як поповники файну карту через додаток е-Тернопіль: «20 хвилин» перевірили photo_camera 16:45 На Тернопільщині чоловік збирав гроші під виглядом лікування дітей і військових — поліція photo_camera 15:49 Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:00 «За малюнками приховані біль і втрати»: військові під час реабілітації намалювали картини (ФОТО) photo_camera 14:20 У Тернополі відбудуться «Дні кіно від ТРО» 13:31 У Тернополі продають перші вербові котики: де придбати та скільки коштують 13:00 180 тисяч гривень за зняття «поробів» віддала «ворожці» жінка з Тернопільського району 12:30 Квитки розкупили на кілька сеансів наперед: Тернопіль відвідали актори фільму за повістю Кузьми Скрябіна play_circle_filled photo_camera 11:47 На проспекті Бандери зіткнулися два автомобілі: один водій втік 11:25 МОЗ оновило рекомендації щодо проведення щеплень вакциною проти COVID-19 для первинної вакцинації 11:00 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ та грип
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up