За поширення портретів Шептицького - два дні арешту: новини травня 1931 року

За поширення портретів Шептицького - два дні арешту: новини травня 1931 року
Тернопіль, новини, травень 1931 року
Історії про те, як чоловік купив хліб із запеченою в ньому мишею, як священика біля Тернополя засудили за поширення портретів митрополита Андрея Шептицького і як в США відкривали пам'ятник загиблим на "Титаніку" читали наші прадіди у галицьких газетах наприкінці травня 1931 року.

Миш у хлібі
До львівської поліції прийшов Віктор Мазур і поскаржився, що купив хліб із пекарні Шпроцера й найшов у тім хлібі печену миш. Взагалі в останнім часі трапляється багато подібних доказів охайности пекарень.
«Діло», 27 травня 1931 року

Засуд священика
В окружному суді в Тернополі відбулася дня 23 травня цего року розправа проти о. Степана Вонса, пароха з Ігровиці, повіт Тернопіль, обвинуваченого за те, що без концесії, себто без дозволу староства, відпродав своїм парохіянам на їх просьбу портрети Митрополита Андрея Шептицького... вирокуючий суддя Тільп... затвердив присуд староства щодо вини, а тільки знижив кару на 15 золотих гривни, або два дні арешту.
«Діло», 28 травня 1931 року

Памятник
З Вашингтону прийшла вістка, що над рікою Потомак відслонили величавий памятник жертвам катастрофи корабля «Титаніка», який затонув в океані 1912 року. Акт відслонення памятника доконав бувший президент Зєдинених Держав Тафт. Кошти будови памятника покрило 20.000 жертводавців, здебільша жінок.
«Діло», 30 травня 1931 року
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:01 з 1 першого травня на водіїв чекають значні зміни в ПДР 18:01 Кошики, великодні свічки та вербу купували тернополяни на ярмарку, щоб допомогти ЗСУ photo_camera 17:03 «Дрони треба вже»: у Тернополі відбувся благодійний концерт на підтримку ЗСУ 16:01 «За тиждень — Великдень!»: тернополяни освятили вербу та діляться фото в соцмережах photo_camera Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 15:05 «Моє серце два роки в полоні»: матері та дружини благають звільнити військових 14:00 Ціни стартують від 29 гривень: де та за скільки можна придбати великодні паски у Тернополі 13:02 Прочісують поля та ліси: розшук чоловіка з Кременеччини 12:01 Що можна і не можна обговорювати з сімейним лікарем. Пояснює НСЗУ 11:00 Тернополяни освячують вербу: репортаж з храмів 10:02 У Почаєві прощатимуться з захисником Русланом Петриком 09:02 До Великоднього столу: рецепт соковитого курячого філе по-індійськи 21:00 «Воюю — заради команди», — історія бойового медика реактивної артбатареї photo_camera 20:01 У Раді пояснили чому будуть переглядати тариф на світло для населення 19:03 Як Тернопіль прикрасили до Великодня: фоторепортаж з міста
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up