Партнер рубрики Події

"Голосували за автотехсервіс, а будується цілодобова п’ятипостова автомийка", - кажуть мешканці Довженка

"Голосували за автотехсервіс, а будується цілодобова п’ятипостова автомийка", - кажуть мешканці Довженка

Противники будівництва автомийки  на вулиці  Довженка прийшли з пікетом під міськраду 20 квітня та спробували  вмовити депутатів відмінити рішення, яким  ті дозволили будівництво. Однак їхня спроба зазнала невдачі.

Як пояснив голова  міськради, зробити це на сесії неможливо і запропонував створити комісію, яка б зайнялась вивченням проблеми.

- Є пропозиція взяти звернення людей до відома, - каже міський Сергій Надал. – Проголосувати протокольне доручення, доручити постійній комісії з питань землекористування, будівництва і законності, розглянути, вивчити і дати свої пропозиції. 

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">
Таку ідею підтримали депутати 27 голосами «за». Утім такий варіант противникам будівництва не підійшов.  Оскільки, як пояснюють люди, поки питання вивчатиме комісія, автомийку добудують.  Відтак голова ініціативної групи протягом тривалого часу намагалась  змусити депутатів  таки поставити  у порядок денний питання про відміну рішень. А голова міськради, як і деякі депутати від ВО «Свобода» скаржились, що такими криками жінка заважає їм працювати.  Відтак попросили поліцію вивести  жінку, що виступала від імені противників будови, із сесійного зали.  

- Чому ми прийшли на сесію, - розповідає голова ініціативної групи, що виступає проти будівництва, голова будинкового комітету Довженка, 17 Марія Якимів. – Ми про будівництво нічого не знали, поки не почали вирізати біля нас дерев. Запитували нашого депутата Редькву, що відбувається – казав, що не знає. Згодом дізнались про те, що будується автомийка. Причому, виявилось, що рішення то приймалось у 2017 році депутатами про будівництво у цій місцині автотехсервісу, міні-бару та автомагазину. То люди добрі, за що ж ви тоді голосували? Голосували за автотехсервіс, а будується цілодобова п’ятипостова автомийка.  А такий об’єкт потребує громадських слухань! І його житловому районі не може бути!

Відтак, якщо будується не той об’єкт, про який йшла мова на сесії, то депутати, на думку пані Якимів, мали б вибачитись і відмінити своє ж рішення.

чит. також: "Це буде Чорнобиль під вікнами". Мешканці Довженка пікетують проти будівництва автомийок

Противники будівництва автомийки на вул. Довженка перекрили Гаївське перехрестя

- Якби наш депутат нас підтримав, то я б не кричала сьогодні на сесії, - додає вона. – Але він під час нашого виступу навіть не встав. То виходить, в нас нема депутата – інші якось захищають інтереси свого округу. Коли його обирали головою фракції, він казав, що буде служити громаді…. Та поклади мандат, чоловіче!

Як пояснює голова ініціативної групи, проти будівництва авто мийки виступають мешканці Протасевича,22, Клима Савури,9, Довженка, 17,18,9. Наразі уже написали ряд звернень в різні контролюючі органи, однак ніхто порушень не бачить. Також противники будівництва збираються подавати заяву до суду.

- Ми зупиняємо будівництво, виходимо і рвемо огорожу, до нас викликають патрульну поліцію... Ми як можемо, самотужки зупиняємо, - додає вона.  -  Тому я просила чисто як людей, бо депутати – то є наш голос. Але вони нас не чують.


 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:01 Тернополянка замовила собаку потягом, а коли прийшла зустрічати — його там не було 19:01 З 1 травня в Україні на водіїв чекають зміни 18:01 Кошики, великодні свічки та вербу купували тернополяни на ярмарку, щоб допомогти ЗСУ photo_camera 17:03 «Дрони треба вже»: у Тернополі відбувся благодійний концерт на підтримку ЗСУ Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 16:01 «За тиждень — Великдень!»: тернополяни освятили вербу та діляться фото в соцмережах photo_camera 15:05 «Моє серце два роки в полоні»: матері та дружини благають звільнити військових 14:00 Ціни стартують від 29 гривень: де та за скільки можна придбати великодні паски у Тернополі 13:02 Прочісують поля та ліси: розшук чоловіка з Кременеччини 12:01 Що можна і не можна обговорювати з сімейним лікарем. Пояснює НСЗУ 11:00 Тернополяни освячують вербу: репортаж з храмів 10:02 У Почаєві прощатимуться з захисником Русланом Петриком 09:02 До Великоднього столу: рецепт соковитого курячого філе по-індійськи
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up