Партнер рубрики Події

Мешканці не дали художникам завершити портрет Шептицького на стіні будинку

Мешканці не дали художникам завершити портрет Шептицького на стіні будинку
Ескіз портрета Андрея Шептицького, який мав бути на стіні будинку
Портрета Андрея Шептицького на фасаді будинку по вул. Брюкнера не буде.

Нагадаємо, над цим малюнком працювали одеські художники у рамках фестивалю вуличного мистецтва "арТЕРвізія". Вони вже нанесли перші штрихи малюнка, проте завершити роботу художникам не дозволили четверо мешканців будинку навпроти з вул. Сагайдачного. 

9 жовтня зранку художники зібралися продовжувати роботу, проте люди були проти і переконати їх таки не вдалося, розповідає організатор фестивалю "арТЕРвізія" Олександра Стопник. 


- В нас є всі необхідні дозволи на малюнок портрета Андрея Шептицького саме на цьому місці, - і від архітекторів, і від міськради, міліції, жеку, мешканців будинку, священиків, - каже вона. - Але чотирьом мешканцям будинку навпроти така ідея не подобається. Їх не влаштовують чорно-білі тони, вони б хотіли, щоб малюнок був в кольорі, щоб тут було зображене, приміром, поле з колосками, а не стара людина. 
Організатори фестивалю викликали навіть представників муніципальної поліції, показували мешканцям ескіз малюнка, проте проте впертих людей переконати не змогли.

- Двоє одеських художників, які працювали над малюнком, вже поїхали, - каже Олександра Стопник. - Вони дещо засмутилися, але все зрозуміли. 

Олександра Стопник додає, що малюнки, над якими працювали художники у рамках фестивалю вуличного мистецтва, ще не всі завершені. Відтак, судити незавершену роботу художника є не зовсім коректно, вважає співрозмовниця. А деякі тернополяни вже обурюються з приводу того, що малюнки їм не подобаються. Організатори просять людей зрозуміти, що такі особливості фестивалю – робота під відкритим небом, тож заховати роботу ніяк. Приміром, лише на 30% готовий малюнок на стіні будинку на вул. Чумацькій. Тож оцінювати його зараз не варто. 

Так, найбільше обурень викликає малюнок на стіні у парку «Топільче», де замість корвету «Тернопіль» тепер художник намалював абстракцію. 
- Цей корабель є сепаратистським, він перейшов на сторону Російської Федерації, тож першим ділом було його замалювати, - каже Олександра Стопник. - А абстракція, яка там є зараз, закликає зупинитись, подивитись, задуматись. Приміром, я там бачу янгола і частинку яблука, можливо хтось побачить і демона… Я вважаю, що цей малюнок все ж є кращим за корабель. 

20minut.ua згодом опублікує всі фото завершених малюнків та графіті, над якими працювали художники у рамках фестивалю "арТЕРвізія". 

Відео дня

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (44)
  • Анонім

    Цікавий факт, що тут весь негатив і бруд л'ється з одної чорноротої проплаченої морди. Скільки тобі заплатили за цей бруд??? Погано гроші відробляеш. Люди і так всю правду знають. Здогадуюсь хто ти...
  • Анонім

    В нас не люди а стадо с*отів ординарних ,хотіли їм намалювати красивий портрет Шептицького ,але селяни колосочки захотіли цвітні!

    Анонім reply Анонім

    Дивлюсь ти такий обізнаний, певно був присутній??? Хоча про колосочки там мова не йшла. Правду пишуть - проплачений.

    Анонім reply Анонім

    я був присутній, мешканці хотіли, щоб напроти церкви був дитячий майданчик з сонечком, а не Шептицький.
  • Анонім

    А можливо вїм хотілось Путіна ,а  тут Шептицький., в нас ще багато кодла проросійського живе  , з кожним разом все більш чую кацапську мову в місті

    Анонім reply Анонім

    то я мав малювати, і я з Одеси, і часто теж розмовляю російською. І невдоволених я бачив не більше 5 людей, на декілька багатоповерхівок, і переважна кількість мешканців виступала за малюнок, але ніхто не хотів фізично втручатися у сварку з людьми які несуть нісенітниці і про Шептицького, і взагалом, які навіть з міліцією починали штовханину. Отже, прикро, що людям сірі стіни бачити за краще, чим малюнки. Це і є той "совковий мєнталітет", щоб там не казали.

    Анонім reply Анонім

    На злодійові і шапка горить... Певно ти один з того проросійського кодла і є....

    Анонім reply Анонім

    Це ти мені про якісь шапки дзявкаєш ? , ти також відносишся до тих при*урковатів сусідів з колосочками цвітними .,і Шептицький тобі не подобається ,а ти знаєш хто такий Шептицький ,чи ти тільки українка чи українець бо сало жреш ?

    Анонім reply Анонім

    Дивись, бо своїм га*ном вдавишся... 

    Анонім reply Анонім

    Проковтни його сам бл*діна

    Анонім reply Анонім

    якись ти дуже активний,це не твоя реклама часом там висить на стіні?
  • Анонім

    Тим сусідам голу с*аку потрібно намалювати хай радіють ,цей малюнок їм більш підійде

    Анонім reply Анонім

    Певно маєш голу с*аку перед носом, тому про це і пишеш. Ганьба.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:30 За 7,5 тисяч доларів пообіцяла допомогти втекти за кордон. А в суді відбулась… штрафом 17:20 Натуральний ЧЕСНИЙ ПЛОМБІР вже в Тернополі. Де знайти новинку? (новини компаній) 16:45 Біля фонтану «Кульбаба» розквітли павловнії photo_camera 16:00 Ціни стартують від 29 гривень: де та за скільки можна придбати великодні паски у Тернополі Від читача 16:38 Кіберполіція запускає проєкт "БРАМА" для боротьби з ворожими фейками 15:05 На Тернопільщині водійка не справилася з керуванням і врізалася в скульптуру 14:35 П'яна водійка з Тернопільського району пропонувала хабар поліцейським 14:02 Вдарив у груди сусіда ножем, яким чистив овочі: подробиці конфлікту на «Сонячному» у Тернополі 13:35 5 ветеранів з Тернопільщини перемогли у конкурсі Варто: скільки грошей їм вдасться залучити в громади 12:45 В аварії на Тернопільщині постраждав 12-річний хлопець 12:30 У Теребовлі стартував перший етап будівництва моста на місці аварійного play_circle_filled 11:45 У пункті пропуску «Рава-Руська – Гребенне» поновився рух вантажівок 11:25 У Тернопільському районі згорів автомобіль 11:00 У Тернополі планують відремонтувати дорожнє покриття ще на семи вулицях 10:25 Митрополит Василій освятив Плащаницю для Архикатедри Тернополя 09:30 На фронті загинув розвідник-сапер з Тернопільщини 09:01 У центрі Заліщиків встановили розкішні Великодні декорації. ФОТО photo_camera 08:01 Розпочався Страсний тиждень: особливості кожного дня від понеділка до неділі 20:01 Тернополянка замовила собаку потягом, а коли прийшла зустрічати — його там не було 19:01 З 1 травня в Україні на водіїв чекають зміни
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up