Партнер рубрики Події

“Ми хочемо престижних умов праці та гідної зарплати”, - на акцію протесту вийшли тернопільські бюджетники

“Ми хочемо престижних умов праці та гідної зарплати”, - на акцію протесту вийшли тернопільські бюджетники
  • Профспілки Тернопільщини звертались до влади з вимогами покращити рівень життя, зменшити ціни на комунальні послуги та підвищити заробітні плати.
  • Освітяни, лікарі, працівники виробничих галузей та соціальної сфери протестували сьогодні, 9 жовтня, у Тернополі біля пам’ятника Івану Франку.

Уся площа перед пам’ятником була заповнена мітингувальниками з плакатами, на яких були написані звернення до влади з вимогами підвищення  мінімального рівня оплати праці трудящих.

На мітинг приїхали представники всіх 18 профспілкових організацій області: працівники освіти, медицини, соціальної сфери, культури та виробничих галузей.

Головна їхня вимога до влади – гідні умови праці та підвищення зарплатні.

Відео дня

 - Це попереджувальний етап Всеукраїнської акції протесту ініційований Федерацією профспілок України, - розповідає голова Тернопільської обласної ради профспілок Андрій Присяжний. - При створенні проекту бюджету на 2019 рік Кабінетом Міністрів не були враховані пропозиції профспілок, тому сьогодні у всіх містах України одночасно відбуваються мітинг, на яких працівники висувають свої вимоги до органів влади.

“Ми хочемо підняття заробітної плати”

Медичні працівники Тернопільщини хочуть, щоб їхню працю почали належним чином цінувати.

  - Вимагаємо істотного підняття заробітної плати усім категоріям медиків, не тільки лікарям, а й медсестрам і молодшому персоналу, адже мінімальну зарплату зараз отримує і медсестра, і лікар після закінчення медуніверситету, - каже голова первинної профспілкової організації Тернопільської університетської лікарні пані Наталія. - Залишають медицину і їдуть на заробітки тисячі кваліфікованих медиків. Достойна оплата праці в медицині має бути пріоритетом державної політики країни.

Гідної заробітної плати вимагають і лікарі швидкої допомоги.

 - По всій Україні йде додаткова надбавка за напруженість лікарям швидкої - 40 %, а в Тернополі про це ніхто навіть не чув, - пояснює лікарка швидкої Тернополя пані Галина. - А лікарі нового напрямку взагалі не мають жодних надбавок.

“Мріємо про гідний прожитковий мінімум”

Освітяни, які прийшли мітинг організації профспілок, кажуть, що прагнуть  покращити прожитковий мінімум, аби повернути праці вчителя престижність.

 - У бюджеті міста не вистачає грошей на доплату за престижність праці, - каже вчитель трудового навчання 4 школи Тернополя Володимир Яцина. - Раніше вона була 20% , а з першого вересня її зняли до 10-ти %. Ми хочемо повернути заслужену доплату.

Також освітяни Тернопільщини хочуть знищити дискримінацію в оплаті праці.

 - Ми протестуємо, щоб зберегти освітянам усі надбавки, виплати, підвищення та премії, бо це у нас забрали, - каже вчитель англійської мови пані Марія в загальноосвітній школі села Нападівка Лановецького району. - Також ми хочемо захистити права вчителів пенсійного віку та збільшити надбавки на академічну стипендію.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Олексій

    15 липня в м,Кременці протест лікарям та санітаркам недають зарплату .
  • Віта

    Ужас. зарпалати  10000 тис. мають, пів року отпуску, пенсія  5 -7 тис. Ще й по новій програмі вчити нехуть.  А лікарі, зажерлись, то їм ще мало.
  • Bondzyukh Nadiya

    Підтримую акцію!
  • Nazarii Budz

    на виборах підзароблять :-)

    Ігор Саган reply Nazarii Budz

    Nazarii Budz тема!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up