Партнер рубрики Події

На другому "гаражному розпродажі" зібрали більше 49 тисяч гривень

На другому "гаражному розпродажі" зібрали більше 49 тисяч гривень
Благодійний розпродаж, на якому продавали речі, принесені тернополянами аби зібрати гроші на автомобіль в зону АТО, тривав весь день, 30 серпня на Майдані Волі. Результат приємно здивував - 48 337 грн., $10 та €20

На першому "гаражному розпродажі", який пройшов в травні, нагадаємо, зібрали майже 46 тисяч гривень. За ці кошти придбали Nissan Terrano, який відправили на передову.

- В бійців з передової є постійна потреба в надійних автомобілях, - говорить учасниця "Об'єднання "Самопоміч", яке власне і організовує ці розпродажі, Оксана Бачинська. - Допомогати грошима людям зараз важко. Тому й вирішили збирати кошти саме таким способом. Бо ж в кожного є речі, якими не користуються і які не шкода віддати на добру справу. Інші ж тернополяни ці речі купували. Вторгували хорошу суму. Її вистачить на автомобіль для наших хлопців.

Відео дня

Три місяці тернополяни приносили на продаж найрізноманітніші речі — від одягу, посуду, сувенірів до техніки, меблів, автозапчастин.

- О, цього разу речей у вас більше ніж минулого, - зауважив покупець, який прийшов на Майдан Волі ще до початку розпродажу. - Пам'ятаєте, минулого разу я купив гітару, магнітофон, телефон і сувеніри? Може як постійному клієнту відкладете ось цю ігрову приставку? Я потім ще щось візьму...

Речей й справді було більше. Весь крам не вміщався на дванадцяти великих столах та десятці лавок. Довелось частину речей ставити поряд з столами — аби все було добре видно покупцям. Тисячі людей пройшли через «торгові ряди». Хтось обмежився лише оглядинами, хтось взяв сувенір на пам'ять, а були й такі, що викликали робичів на автомобілі аби відвезли все придбане — ціна подекуди була в два рази нижчою за ціну на «ринкових барахолках». Зацінили формат заходу й іноземці. Скуповувались студенти-іноземці і туристи.

- Мені подобається, - за допомогою дружини-українки сказав чоловік з Італії. - Я часто буваю в Україні, але такого ще не бачив.

Чоловік придбав собі альбом для фотографій, фотопапір, робочий фотоапарат ФЭД, а також не нову шкіряну чоловічу сумку. Витратив на все 240 гривень. Покупками та їх вартістю залишився задоволеним.

- Всі учасники нашої організації, а також переконаний, що й бійці, які згодом отримають авто, щиро вдячні тернополянам, - каже голова «Самопомочі» Андрій Грицишин. - Бо ж «гаражні розпродажі» відбуваються завдяки тернополянам. Тернополяни жертвують речі, тернополяни допомагають з організацією, тернополяни приходять і купують, знаючи що всі кошти підуть на добру справу. Жодна копійка з тих грошей, які збираємо на розпродажах не йдуть на організацію. Транспорт, техніка, меблі, світло, інфраструктура — за наші кошти. Незабаром ми знов проведемо такий розпродаж, тож просимо людей вже зараз придивлятися до речей, які без діла лежать чи то вдома, чи то на дачі, чи то в гаражі.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:01 Тернополянка замовила собаку потягом, а коли прийшла зустрічати — його там не було 19:01 З 1 травня в Україні на водіїв чекають зміни 18:01 Кошики, великодні свічки та вербу купували тернополяни на ярмарку, щоб допомогти ЗСУ photo_camera 17:03 «Дрони треба вже»: у Тернополі відбувся благодійний концерт на підтримку ЗСУ Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 16:01 «За тиждень — Великдень!»: тернополяни освятили вербу та діляться фото в соцмережах photo_camera 15:05 «Моє серце два роки в полоні»: матері та дружини благають звільнити військових 14:00 Ціни стартують від 29 гривень: де та за скільки можна придбати великодні паски у Тернополі 13:02 Прочісують поля та ліси: розшук чоловіка з Кременеччини 12:01 Що можна і не можна обговорювати з сімейним лікарем. Пояснює НСЗУ 11:00 Тернополяни освячують вербу: репортаж з храмів 10:02 У Почаєві прощатимуться з захисником Русланом Петриком 09:02 До Великоднього столу: рецепт соковитого курячого філе по-індійськи
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up