Партнер рубрики Події

На Тернопільщині чоловік вже понад п’ять років не може приватизувати земельну ділянку

На Тернопільщині чоловік вже понад п’ять років не може приватизувати земельну ділянку
  • Роман Небесьо із Теребовлянського району оббиває пороги різних інстанцій, щоб йому дали дозвіл на приватизацію його будинку.

  • Але сусіди не хочуть підписувати йому дозвіл, бо, як каже пан Роман, хочуть забрати частину його ділянки собі. 

 

Роман Небесьо - житель села Дарахів, Теребовлянського району. Чоловік звернувся у редакцію “20 хвилин” із скаргою на беззаконня, каже, що йому вже понад п’ять років не вдається приватизувати земельну ділянку. 

- Колись в цьому будинку жила моя мама і вона за хатою не загородила нашу ділянку, - розповідає чоловік. - А коли я захотів приватизувати земельну ділянку, то тепер сусід каже, що це його земля і хоче забрати собі. 

Чоловік розповідає, що сусіди не погоджуються підписати йому дозвіл на приватизацію. Каже, що він пробував із ними поговорити мирно, але сусіди відповідали лише в агресивній формі.

Відео дня

- Я маю всі документи і на хату, і на землю, але ж сусіди заодно із сільською радою займаються бандитизмом, - каже пан Роман. - Я подавав до суду, виграв Верховний суд, але зараз мені назначили повторно суд в Теребовлянському районному суді.

У сільській раді - чекають відповіді суду 

- Цей конфлікт триває вже купу років, - каже секретар сільської ради Дарахова пані Люда.- Він постійно приходить до нас, пише заяви і де він тільки вже не був. 

У сільській раді пояснили, що для того аби приватизувати цю ділянку йому потрібні погодження сусідів та також сільської ради. 

- Межі ще може погодити депутат, але якщо немає суперечки, - каже пані Люда. - Але ми в свою чергу не можемо прийняти жодних мір, до поки справа знаходиться в Теребовлянському районному суді. 

Голова сільської ради Марія Сивульська, каже, що вона радила пану Роману вже припинив оббивати пороги інстанцій, поки не буде рішення суду. 

- Йому сусіди не хочуть підписати дозвіл, - каже голова сільської ради. - Зараз ці сусіди подали в суд і програли його. Але тепер знову йде судовий розгляд. 

У сільській раді кажуть, поки вони нікому нічим не допоможуть, бо питання розглядає суд. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up