Партнер рубрики Події

Поминальні дні переносять: що про це думають у різних церквах Тернополя

Поминальні дні переносять: що про це думають у різних церквах Тернополя
  • Рішення про перенесення поминальних днів на Зелені свята активно обговорюється представниками різних церков.
  • Нові обмеження ввела місцева влада. 

Журналісти «20 хвилин» запитали у представників влади та священників різних церков, як буде проходити Поминальна неділя

«Заборонили масове відвідування кладовищ»: Мар'яна Зварич, речниця міської ради

Міська рада не може заборонити чи переносити Поминальну неділю. Таке рішення приймають церкви. Сьогодні погодили рішення про заборону масових відвідувань кладовищ на території Тернопільської міської територіальної громади, а також проведення поминальних відправ тощо.

Відео дня

«Поки остаточного рішення немає»: отець Степан, ПЦУ (МП)

Поки проведення Провідної неділі ми не обговорювали, але гадаю, що через карантин доведеться дещо обмежити скупчення людей. Точно поки сказати не можу, але, швидше за все, будемо рекомендувати перенести Провідну неділю. Зараз думаємо про Пасху, аби відсвяткувати її.

«Перенесли поминальні заходи»: отець Володимир, Кафедральний собор ПЦУ

За рішенням священного синоду нашої православної церкви України, поминання померлих на кладовищах перенесено на Троїцьку суботу. Звісно, якщо карантинні заходи не продовжать, у такому випадку будемо вже відштовхуватися від цього.

«На цвинтарі ходити не будемо»: отець Олег,церква Покрови Пресвятої Богородиці УГКЦ

─ Весь тиждень в період після Пасхи є світлими днями. У ці дні ми святкуємо радість Воскресіння. Під час цього свята є також і поминання, тобто ділення радістю з померлими, коли ми за них молимося. Тому в цей тиждень є традиція поминання померлих та відвідування цвинтарів. Однак цього року ця традиція переноситься на Зелені свята, тобто на цвинтарі ми ходити не будемо. Цього року на світлий тиждень буде визначений один день, коли священник в храмі просто помолиться та пом'яне усіх померлих. Звісно. Можна передати прошення, імена померлих, але на молитві всередині храму може бути не більше десяти осіб, а решта лишаться на дворі. Люди все ж мають залишатися вдома та молитися разом зі своїм священником через медіаресурси, але в жодному випадку не наражати себе чи інших людей на небезпеку.

Що стосується Тернопільської області, то представники влади вже два дні точно нічого сказати не можуть. Наразі журналісти уточнюють інформацію.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Pavl Rebrov

    "нашої бубубубубу церкви". От жиди)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up