Партнер рубрики Події

Тернопільських програмістів запрошують працювати в Google та Apple

Тернопільських програмістів запрошують працювати в Google та Apple

Тернопільські студенти-програмісти Сергій Ковалевський та Юрій Трибрат виграли чемпіонат «Fast algoritmics» у складі команди «Тьюринг Проджект» в Кракові. Тепер їх запрошують  працювати в Google та Apple

Двоє тернополян та чотири магістранти Львівського університету четвертий рік разом беруть участь у міжнародних змаганнях. Організована тренером Олександом Храповецьким збірна тричі перемагала на київських змаганнях і двічі брала срібні нагороди на конвенті в болгарському місті Варна. На чемпіонат у Польщі хлопців відібрали через онлайн-турнір із 700 претендентів від України.  Сергій Ковалевський розповідає, що готуватися довелося навіть по ночах.

 - Кожен з нас закінчує останній курс у вузі,  - каже Сергій. - Тому ми розділяли час між підготовкою своїх бакалаврських і магістерських та штудіюванням різних задачників та посібників по „слизьких” місцям програмування. За правилами організаторів «Fast algoritmics», в змаганнях можуть взяти участь навіть першокурсники, але всіх стосується правило – взяти участь можна тільки один раз. Переживання були, - в перший день ми двічі були на грані вильоту. Спочатку всі шестеро вперто не бачили помилки на найвиднішому місці. Потім змогли випередити команду із Південної Кореї на три секунди при здачі завдання. 

В суботу, 29 квітня потрібно було розв'язати 12 задач, які потребували інтенсивної роботи усіх шести учасників. Потрібно було написати програму, яка б виконувала певну послідовність дій, причому за найкоротший час і при мінімальному обсязі використаної комп'ютерної пам'яті. Завдання стосувалися різних речей: паркування автомобілів, розв'язування рівнянь, пошук ймовірності зіткнення Землі із кометою. В неділю, набір завдань пропонували спонсори  - Microsoft, IBM та інші. Вони виявилися складнішими: із 10 задач ми справились із чотирма, але цього вистачило для перемоги. Китайська команда, яка методично перемагала останні три роки на всіх турнірах, ледь встигла справитись із двома. 

Відео дня

 - Фактично, олімпіада є ринком вакансій, – каже Юрій Трибрат -  В окремому приміщенні західні рекрутери можуть  переглянути приклеєні до стендів резюме. Другого дня, ближче до фіналу, наші досье пішли по руках. А після підведення підсумків, до нас підбігали представники компаній  Google та Apple і починали вітатись українською. Очевидно недарма ми їздили.

Невдовзі члени команди визначаться із своїм майбутнім. А поки готуються до випускних іспитів та отримання диплома у Тернопільському техуніверситеті.   

Довідка

Міжнародна олімпіада «Fast algoritmics» проходить уже десятий рік за сприяння ЮНЕСКО та передових комп'ютерних компаній. В 2010 році турнір опинився на першому місці в рейтингу математичних змагань, складеному Гарвардським університетом. 80% учасників кожної олімпіади потрапляють без співбесід і попереднього стажування в штат найкращих  американських фірм. Місце проведення турніру щороку змінюється. Шанхай. Ріо-де-Жанейро, Кейптаун, Амстердам уже побували в ролі господаря змагань. Цього року в Краків приїхало близько 500 учасників, які пройшли жорсткий відбір і по праву можуть називатися найперспективнішою молоддю у світі. Однак висока конкуренція і психічне виснаження призводили до трагічних історій. В 2014 році троє японських студентів із токійського університету Васеда не добившись успіху, викинулись із вікон власного університету. Наступного року «Fast algoritmics» пройде у Монреалі.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (8)
  • Геннадій Бриняк

    Щиро радий за хлопців! ...........але знання це ще не запорука успіху. В ІТ як і всюди дуже часто хтось намагається отримати дивіденди за рахунок когось. А якщо до цього додати що хлопці будуть працювати за кордоном, тобто їхнє право на працю залежить безпосередньо від роботодавця. Відкривається перспектива наробитися але не заробити.
  • David Starr

    По великому рахунку, немає тут чим хвалитись, бо там працює величезна кількість спеціалістів з інших країн і всього декілька українців. Виходить, що українці - не надто розумна нація.

    Эдуард Дубоделов reply David Starr

    Эдуард Дубоделов reply David Starr

    Заздрість вас  їсть шановний,соромно,чи ви не українець?А хлопцям респект,та повага.Молодці,хай щастить.

    David Starr reply Эдуард Дубоделов

    Заздрити тут нічому, хлопці просто знайшли роботу, це ж як потрібно не поважати українців, щоб подібні ситуації вважати досягненням. Таке враження, що решта людей нічого не роблять.

    тойво reply David Starr

    ти якими досягненнями можеш похвалитись?

    David Starr reply тойво

    У мене такі досягнення, що тобі й не снились: вільний графік, працюю максимум декілька годин на день у власне задоволення при Київській ЗП плюс соцпакет, плюс жодного напрягу(ІТ). Певно цього достатньо.



    Щодо цих  хлопців поясню ще раз: вони тупо отримали роботу , спригнуть куди подальше, пахатимуть на когось і там же платитимуть податки. Себто Україні від цього "досягнення" 0 цілих 0 десятих.

    Петро Білецький reply тойво

    Та там нема ніяких досягнень. Тупа пацани задроти. Швидкодія нічого не рішає. Рішає тільки бачення майбутнього, перспективні ідеї та ше багато параметрів які потрібні для того щоб втілити ці ідеї у життя і не зійти з цієї дороги. Так можна пропахати на якусь єрунду яка потім виявиться нікому непотрібною.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up