Партнер рубрики Події

Тернополю пора згадати про свої витоки та встановити пам’ятник Тарновському, - тернополяни

Тернополю пора згадати про свої витоки та встановити пам’ятник Тарновському, - тернополяни

"Багато обговорень в місті займає перенесення уже існуючого пам’ятника Пушкіну, встановлення монументу «Шапокляк», збереження чи демонтаж "Вічного вогню" у парку Шевченка… Та головний монумент міста, пам'ятник Яну Тарновському, чомусь ніколи не прикрашав жодного скверу Тернополя", пише автор петиції.

"Місто уже має приклади того, що справді важливі монументи та пам’ятники, які встановлювали наші предки були навіки стерті з пам’яті городян. 

Тернопіль втратив пам’ятник покровительниці міста – Святій Теклі ( до слова, на місці де він був немає навіть пам’ятної дошки його існування), також знищено скульптуру святого Вінсента, знищено прекрасні своєю архітектурою фонтани: на привокзальній площі, на початку вулиці Валової ( зараз на його місці встановлено пам’ятник І. Франку), фонтан із лебедями біля Драматичного театру, де зараз пам’ятник Т.Шевченку ( чому знищено а не перенесено й досі не зрозуміло). 

Та головний монумент міста чомусь ніколи не прикрашав жодного скверу Тернополя. Мова йде про увіковічення засновника міста Я.Тарновського, адже у таких містах як: Київ, Харків, а також Хмельницькому, яке носить ім’я видатного гетьмана, саме ці скульптури є ключовими туристичними візитівками міста.
 
Можливо і Тернополю пора згадати про свої витоки, та зрештою, справедливо, встановити пам’ятник Тарновському!", йдеться у петиції, автором якої є Олексій Дрозд.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Діонісій

    наразі пам'ятник не треба, колись встановити пізніше, зара є багато важливіших проблем.
  • Анонім

    Ага, порівняли - Хмельницького і ляха Тарнавського... То ми потомки козаків, які воювали з ляхами, чи потомки батраків Тарнавського?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:01 Тернополянка замовила собаку потягом, а коли прийшла зустрічати — його там не було 19:01 З 1 травня в Україні на водіїв чекають зміни 18:01 Кошики, великодні свічки та вербу купували тернополяни на ярмарку, щоб допомогти ЗСУ photo_camera 17:03 «Дрони треба вже»: у Тернополі відбувся благодійний концерт на підтримку ЗСУ Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 16:01 «За тиждень — Великдень!»: тернополяни освятили вербу та діляться фото в соцмережах photo_camera 15:05 «Моє серце два роки в полоні»: матері та дружини благають звільнити військових 14:00 Ціни стартують від 29 гривень: де та за скільки можна придбати великодні паски у Тернополі 13:02 Прочісують поля та ліси: розшук чоловіка з Кременеччини 12:01 Що можна і не можна обговорювати з сімейним лікарем. Пояснює НСЗУ 11:00 Тернополяни освячують вербу: репортаж з храмів 10:02 У Почаєві прощатимуться з захисником Русланом Петриком 09:02 До Великоднього столу: рецепт соковитого курячого філе по-індійськи
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up