Партнер рубрики Події

У Тернополі показали "Позивний "Бандерас": зал довго аплодував стоячи

У Тернополі показали "Позивний "Бандерас": зал довго аплодував стоячи
  • 10 жовтня в Тернополі відбувся допрем'єрний показ фільму режисера Зази Буадзе "Позивний "Бандерас".
  • Фільм виходить в прокат з 11 жовтня. У кінотеатрі "Сінема Сіті" показ відбувається о 10.00, 16.55 та 21.45

У Тернополі стрічку представляли продюсер фільму Сергій Баранов, режисер постановник Заза Буадзе, виконавиця головної жіночої ролі Юлія Чепурко, та виконавиця дитячої ролі тернопільська школярка Соломійка Закордонець.

Сюжет фільму розгортається навколо подій, що відбувалися на сході нашої країни в кінці 2014 року.

За основу сценарію, написаного Сергієм Дзюбою та Артемієм Кірсановим, взяті щоденники нацгвардійця Сергія Башкова з позивним «Індіанець» та розповіді воїнів АТО. Перед початком зйомок режисер проінтерв’ював більше 100 бійців, які воювали на сході України у різних місцях та підрозділах.  Для вишколу та достовірної роботи всі головні герої були на 7 днів направлені на базу підготовки спецвійськ біля Кропивницького. Там актори разом із солдатами жили в казармі, пристрілювалися та набували всіх початкових навиків, необхідних для бійця. Завдяки цьому до початку зйомок їх уже не можна було відрізнити від справжніх спец призначенців.

Відео дня

- Сценарій стрічки унікальний, це оригінальна історія, - зазначив Заза Буадзе. - В неї вплетені історії зі щоденника бійця з позивним "Індіанець". Багато реальних людей стали героями стрічки. Ці хлопці – унікальні люди."Індіанець", "Пікассо", "Хан" інші. Завдяки "Пікассо" – а це франківчанин, художник Володимир Безрукий , який приїжджав до нас на зйомки, а потім знову їхав в АТО, до нас приходив "запах війни". Такі люди на майданчику мобілізували і режисера, і акторів.

Знімальний період фільму розпочався у травні 2017-го року і проходив на Херсонщині та Одещині, а закінчився у Києві 29-го червня того ж року.

Це робота компанії "Три-я-да Продакшин" за підтримки Держкіно, розповів продюсер стрічки Сергій Баранов.

– Ми перемогли в черговому конкурсі Держкіно, і тому змогли відзняти цю історію, - розповів продюсер. - Це військовий детектив, екшн, а завдяки Зазі Буадзе – це ще й драма. В нас уже було уже кілька показів. І коли люди виходять з показу і плачуть, то я вважаю, що фільм "витягнув" цю емоцію. Ми дуже розраховуємо на те, що фільм матиме високі касові збори.

На прес-конференції перед показом фільму представники творчої групи не хотіли спойлерити, але режисер все-таки розповів, про що ця стрічка і як йому вдається творити поезію не екрані.

- Ми знімали художній фільм, це певний вимисел, але історія спирається на реальні речі, - наголосив режисер. - Наша місія розповісти історію. Хороше кіно – це добре розказана історія. Хороше кіно може подарувати неймовірно сильний емоційний заряд. Цей фільм не може вас навчити любити батьківщину, чи навчити бути людяним, чи дати формулу кохання чи дружби. Але фільм здатен зробити так, що ви підете звідси з зарядом емоцій. І якщо це сталося сьогодні, то це і є чудо мистецтва.

Це фільм про життя, про любов, дружбу, людяність. Ми зробили фільм для українського глядача і нам дуже важливе ваша думка і ваше благословення нашого фільму, ваша реакція справді дуже важлива.

У Тернополі фільм зустріли дуже прихильно. Зал аплодував стоячи впродовж усіх титрів і зустрічаючи творчу групу стрічки. Далеко не кожен український фільм викликав таку реакцію глядачів, зазначила директор кінотеатру "СінемаСіті" Тетяна Басалига.

До слова, з тернополян в стрічці знялася не лише школярка Соломійка Закордонець, а й доброволець Петро Орішко, на позивний "Патрік". Це боєць, який з 2014року воював в батальйоні "Шахтарськ", який потім став "Торнадо", згодом перейшов в "Правий сектор". Зараз він в Києві, багато знімається в рекламі. Він знявся в епізодах, кілька разів його можна побачити в кадрах, розповіла заступник голови ГО "Спілка учасників АТО" Катерина Бойко.

Тернополяни в соцмережах одразу поділилися враженнями від фільму. І рекомендують фільм до перегляду.

"Сильно, захоплююче і дуже правдиво... Зачіпає до глибини серця і не відпускає ще довго після завершення фільму, пульсує у кожній клітинці і дає відчуття того жаху, який зараз там та великої вдячності тим хто захищає наш спокій і усій знімальній групі, головному герою Олег Шульгаа, особливо, Zaza Buadze за якісний, глибокий і професійний фільм. "Позивний Бандерас" вже у прокаті. Це треба побачити кожному! – написала після фільму Ірина Мацко.

Довідка

У головних ролях Олег Шульга, Юлія Чепурко, Антон Андрущенко і маленька зірочка з Тернополя Соломія Закордонець.

У кінотеатрі "Сінема Сіті" показ відбувається о 10.00, 16.55 та 21.45

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up