Партнер рубрики Події

Як працює громадський транспорт у Тернополі та чи впустять у маршрутку чи тролейбус без довідки з роботи

Як працює громадський транспорт у Тернополі та чи впустять у маршрутку чи тролейбус без довідки з роботи
  • У зв’язку з введенням «червоної зони» у Тернополі мали б припинити рух громадського транспорту. Одак маршрутки та тролейбуси продовжують перевозити пасажирів.
  • Хто може скористатися транспортом та чи складають протоколи на водіїв – дізнавався журналіст «20 хвилин».

Незважаючи на заборону роботи громадського транспорту у «червоній зоні», у Тернополі зберегли всю мережу транспорту.

Громадський транспорт з 7 вересня перевозитиме пасажирів, однак для цього вони повинні мати довідку з роботи. Сам транспорт буде мати таблички «Спеціальні перевезення», зазначив начальник відділу транспортних мереж та зв’язку Олег Вітрук.

Відео дня

Чи справді потрібен дозвіл?

Хоча у міській раді пояснили, що для проїзду у громадському транспорті потрібно матти довідку – на практиці її не вимагають. Журналіст «20 хвилин» зміг скористатися транспортом без жодних довідок. Ні в тролейбусах, ні в маршрутках водії та контролери не запитували, чи має пасажир довідку з роботи.

Опитування

Чи вимагали у вас довідку з роботи у громадському транспорті?

Вартість проїзду залишилась незмінною. Можна заплатити за проїзд як готівкою, так і за допомогою "Картки тернополянина".

- Я не розумію, навіщо ускладнювати життя людям, – скаржиться тернополянка Ніна. – Коли була «помаранчева зона», то впускали лише на половину місць. Тепер треба довідки мати, але що робити пенсіонерам, які мають чи в лікарню, чи на ринок чи в магазин поїхати?

Приватні перевізники також працюють в режимі «спеціального транспорту».

- Наразі ми працюємо, перевозимо людей за наявністю довідки з місця роботи, - каже перевізник Юрій Лагіш. – Ми працюємо відповідно до рішення міської ради, оскільки потрібно забезпечити перевезення людей в місті. В транспорті ми заповнюємо лише сидячі місця. Так працюватимемо, доки не змінять статус «червоної зони».

Чи перевіряють водіїв?

У Головному управлінні національної поліції кажуть, що тепер спеціальні робочі групи працюють у посиленому режимі. Правоохоронці разом з представниками держпродспоживслужби стежать за дотриманням карантинних норм.

- У зв’язку з запровадженням посилених протиепідемічних заходів на території краю, правоохоронці переведені на посилений варіант служби, - зазначає заступник начальника ГУНП в області Михайло Білецький. – У районах працюють мобільні групи у складі поліцейських, фахівців Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту прав споживачів, представників місцевого самоврядування, які перевіряють виконання карантинного режиму. Є встановлені жорсткі обмеження, особливо у «червоній зоні», і ми зобов’язані усі їх дотримуватися.

Як пояснює речниця патрульної поліції Катерина Басалига, 7 вересня, станом на 14 годину, патрульні склали 2 адміністративні протоколи на водіїв, які не мали відповідних документів.

Спецрейси, які курсують містом, можуть перевозити пасажирів.  

- Поліцейські здійснюватимуть перевірку громадського транспорту на факт дотримання карантинних вимог згідно з постановою Кабінету Міністрів 641, - пояснює Катерина Басалига. – Це повинні бути спецрейси з погодженням від Управління патрульної поліції у Тернопільській області. У разі, якщо у водія будуть відсутні відповідні документи чи порушені протиепідеміологічні заходи, патрульні реагуватимуть згідно до КУпАП, а саме – складатимуть протокол за ст. 44-3, рішення прийматиме суд.

А як ви ставитеся до таких змін? Чи часто користуєтесь громадським транспортом? Пишіть у коментарях! 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (30)
  • Галина Томчишин

    З Гусятина нема чим добратися до додому
  • Ксюха Литвин

    Як  зрозуміти в Тернополі є спецрейси а на село зняли. Якщо карантин то потрібно дотримуватись усім. А то виходить  одним потрібно заробляти на прожиття іншим вмирати...
  • Марія Заблоцька

    Тому що не вимагають довідки- це дуже добре. Вактично транспорт піде в убиток, я б відминила  на місці мера, взагалі довідки.
  • Оля Квітка

    Найшли хворобу!Колись що не хворіли і не вмирали.Вже сиділи на карантині і що не було хворих
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up