Партнер рубрики Події

Зросте кількість туалетів, підвищиться зарплата та з'явиться нова банкнота: що зміниться для тернополян восени (інфографіка)

Зросте кількість туалетів,  підвищиться зарплата та з'явиться нова банкнота: що зміниться для тернополян восени (інфографіка)

У графіці «RIA плюс» зібрала найголовніші зміни, що мають відбутися в Україні восени. Сканування ліків через смартфон, тисячегривнева банкнота, ріст зарплат для вихователів дитсадків та можливість придбати газ на цілу зиму тощо.

Які нововведення принесе осінь тернополянам – ми зібрали на одній сторінці у зручному форматі. Для зручності представили всі новації по місяцях.

Інформація – із різних нормативних документів та заяв, офіційних державних ресурсів. Однак не можемо гарантувати виконання всіх пунктів.

Відео дня

Зростання зарплат для вихователів

Отже, якщо говорити про вересень, то зміни стосуються здебільшого шкіл. Відміна шкільної форми. Ще в червні її своїм указом скасував Володимир Зеленський. Вчителям же, починаючи з цього навчального року, заборонять оголошувати на весь клас оцінки – тільки особисто батькам або учню. Скасують і дошки пошани.

У перший місяць осені педпрацівникам дитсадків і ПТУ, яких не торкнулося підвищення в минулому році, піднімуть зарплату на 10%. Наприклад, вихователь в садочку буде отримувати не 4173 грн, а 4590.

У вересні починається кампанія МОЗ по боротьбі фальшивими ліками. Згодом для пацієнтів випустять мобільний додаток для сканування кодів з подальшою перевіркою в Держлікслужбі.

Вакцина від грипу і лоукости

Для ОСББ запустять нову програму з утеплення.

Із жовтня в оборот введуть нову банкноту номіналом в 1000 грн, а ось 1-, 2- і 5-копійчані монети, навпаки, почнуть виводити з обігу. Монетизовані субсидії видаватимуть не тільки в банках, а й у місцевих управліннях соцзахисту.

У другій декаді місяця в Україну завезуть близько 500 тисяч доз вакцин проти грипу. Їх зможе купити кожен бажаючий в аптеці і зробити щеплення у свого лікаря або в приватній клініці, якщо вона працює з НСЗУ.

Усередині осені вступлять в силу і нові норми пожежної безпеки в готелях: їх будуть зобов'язані будувати вогнестійкими і так, щоб забезпечити під'їзд пожежних машин, дозволять встановлювати системи гасіння тонкорозпиленою водою і пристрої для раннього виявлення загроз.

У листопаді стане обов'язковим використання міжнародного номера банківського рахунку (IBAN). Це дозволить привести українські банківські стандарти у відповідність з міжнародними, а ще – допоможе банкам точніше ідентифікувати країну, банк платника і одержувача, уникнути помилок і швидше проводити перекази.

Набудуть чинності будівельні норми, за якими число жіночих туалетів в кінотеатрах і театрах виросте вдвічі.

Нарешті, в листопаді українцям додадуть нові і зручні лоукост-авіарейси відразу три перевізники.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Микола

    Так все непогано але перепрошую нафіг нам тисячна гривнева банкнота?!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up