Обіймайтеся і цілуйтеся! Психолог розповіла, як зберегти кохання на роки

Обіймайтеся і цілуйтеся! Психолог розповіла, як зберегти кохання на роки

Аби стосунки були гармонійними та успішними, закоханим варто знати 5 мов любові. Говорити компліменти, проводити час разом, дарувати щось приємне, обіймати та піклуватися про свою половинку – ті правила, які допоможуть створити щасливу сім’ю.

Якщо ваші стосунки з коханою людиною зайшли у глухий кут, може, варто замислитись над тим, чи спілкуєтесь ви зі своєю половинкою однією мовою любові. Адже що важливе для одного, має бути цінним і для другого.

Мови любові – що це? Тут йдеться про те, як люди звикли виражати і розуміти, що таке кохання. Направду шокуюча правда, але уявлення партнерів про стосунки можуть бути настільки ж різними, як, приміром, китайська та англійська мови.

Відомий у всьому світі консультант з питань подружжя та сім'ї, доктор філософії Гері Чепмен зауважує: «Ми повинні бути готові вчити мову любові подружжя, якщо ми хочемо бути ефективними комунікаторами любові. А розуміння мови любові - ключ до успішних, тривалих і люблячих стосунків».

Відео дня

Люди різних планет

«RIA плюс» запитала в тернополян, а чи знають вони мову своїх партнерів і чи вважають стосунки успішними.

Так, 32-річна Вікторія розповіла, що через незнання один одного стосунки з її попереднім чоловіком закінчились невдачею.

- Спочатку ніби й була пристрасть, а потім десь все щезло. Я не чула його, а він – мене. Усе закінчилось зрадою, він шукав втіхи на стороні, а мені просто все набридло. Крім роботи і футболу, у людини в голові нічого немає. Ба, за три роки спільного життя він навіть не знав, які фільми та цукерки я люблю, не говорімо вже про щось інше, - говорить вона.

42-річна Любов, продовжуючи розмову своєї коліжанки, додає, що чоловіки і жінки – це люди з різних планет.

- Психологія може це підтвердити, як йдеться у відомій книзі – «Чоловіки з Марса, а жінки – з Венери», - каже співрозмовниця. – Я аналізую по власному чоловікові: якщо йому чітко не сказати, чого я хочу, який подарунок мені подобається чи як я хочу провести вечір, він сам не здогадається. Флегматик у стосунках, тоді як я аж надмірно проявляю ініціативу. Зовсім різні погляди на життя, з роками з’являються спільні захоплення, інтереси. Але, якщо немає прагнення вивчити «мову», то «словниковий запас» так і лишається мінімальним та надто бідним.

Треба вміти говорити про любов

Через нерозуміння жіночої натури трагічний досвід у стосунках має тернополянин Павло. У свої 33 він вже тричі розлучався.

- Я точно впевнений, що ми з жінками говоримо на різних мовах, якщо я їй кажу – червоне, вона обов’язково доводитиме, що то – зелене. Як знайти золоту середину, аби всім було добре, навіть не знаю, - зізнається чоловік.

Секретами успішних стосунків поділилася психолог, тренер, жіночий коуч Світлана Гліган. На офіційній сторінці її Психологічної студії можна знайти відеозвернення з покроковим описанням всіх п’яти мов кохання.

Концепція Гері Чепменп, за словами експерта, може допомогти налагодити стосунки та подарує шанс на їх повноцінне продовження. Люди проявляють і сприймають любов на одній з п`яти мов кохання.

- Перша – це мова добрих слів, це можуть бути слова підтримки, заохочення, захоплення, подяки, будь-які вислови, які дозволяють відчути себе особливим та неповторним. Буває так, що саме завдяки ій мові конкретна особа сприймає любов. Це може бути закладене в людині ще з дитинства. Якщо партнер сприймає почуття через приємні слова, треба бути обережним з критикою. Адже будь-яке невдале висловлювання може сприйматися, як образа чи дуже болісний удар. Отже, перший спосіб трансляції своєї любові – це слова, - пояснює фахівець.

Спільне захоплення та час

Йдемо далі. Наступний етап, за словами пані Світлани, - це мова якісного часу разом – коли є спільне проведення вільного часу, спілкування, обмін думками та мріями. Тоді кожен партнер відчуває увагу до себе. А для деяких людей саме такий спосіб прояву любові є найбільш цінним. У таких випадках довга відсутність одного з партнерів сприйматиметься іншим, як віддаленість, відчуженість, охолодження почуттів.

- Третя мова, якою мають володіти закохані, - це дотики, - продовжує психолог. – Коли людина любить обійми, тримання за руки, погладжування, будь-які тактильні відчуття, такі дії для неї є аргументованим проявом любові. Звісно, тут задіяна і сексуальна сфера. Для людей, які потребують тілесного контакту з партнером, недоотримання цього сприйматиметься також як дистанція. Вони відчують себе нещасливими та нелюбимими. Тому при зустрічі обов’язково систематично обнімайте кохану/коханого, говоріть, що кохаєте, і все у вас буде гаразд. 

У подарунок – символи кохання

Четверта сходинка – це мова подарунків. Деякі люди вкладають свої почуття саме в символи любові, тобто подарунки не обов’язково мають бути дорогими. Можна самостійно зробити листівку чи написати вірш, будь-яка  річ може символізувати ваші почуття.

П’ятою мовою кохання є мова вчинків та допомоги . Нею чудово володіють ті, котрі не люблять говорити компліменти, скуті у вербальних проявах любові. Натомість такі особи добре піклуються про своїх партнерів, допомагають їм ділити обов’язки, дбають про задоволення потреб своєї коханої половинки.

- У кожної людини домінує одна чи дві мови. Кожен в праві сам себе проаналізувати. Під час же романтичного періоду закоханості ми схильні «говорити» на всіх п’яти мовах кохання, а згодом кожен переходить на свою звичну мову. І якщо ці мови не співпадають у партнерів, то з часом кожен перестає відчувати себе любимим, накопичується незадоволеність, тривога, - продовжує експерт. – Щоб ваші стосунки були вдалими, спробуйте визначити свою мову кохання і партнера, почніть говорити на його мові, а іноді - на всіх п’яти.) Якщо пріоритети не співпадають, спробуйте знайти точки дотику. Тож кохайте один одного та проявляйте почуття на всіх мовах.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up