Тернополянки фотографувались у вовняних капелюшках

Тернополянки фотографувались у вовняних капелюшках

Приміряли валяні капелюшки з нової колекції тернопільської майстрині Оксани Чмиленко та фотографувалися в них тернополянки, які сьогодні завітали у  «Кав’ярню на Валовій». Тут до 29 вересня діятиме виставка вишуканих головних уборів, на створення яких дизайнерку надихнула атмосфера затишної кав’ярні в самому серці Тернополя, цікаві назви солодощів у меню закладу. Лейтмотивом став образ вишуканої жінки – гордості нашого міста Соломії Крушельницької. Фотосесію провів знаний тернопільський фотохудожник Михайло Урбанський.

 

  • Я довго йшла до того, аби виробити авторську технологію, – розповіла Оксана Чмиленко. – Мене захоплювали капелюшки, я придивлялася до робіт інших майстринь, вивчала вовну. Врешті спробувала створити капелюшок з вовни австралійських овець. При цьому багато експериментувала, було навіть таке відчуття, що вовна мені хоче щось сказати.

Відео дня

Врешті за кілька років майстрині вдалося ущільнити тоненьку вовну настільки, що вона може тримати потрібну форму. Весь секрет в тому, що вовна викладена у чотири шари на великому шаблоні.

Також Оксана Чмиленко порадила присутнім, як правильно підібрати капелюшок відповідно до форми обличчя. Виявляється, найлегше це зробити жінкам із овальною і трикутною формою обличчя, важче тим, в кого воно кругле чи квадратне.

  • Капелюшки із широкими крисами краще пасуватимуть високим жінкам, – каже майстриня. – Я невисокого зросту і маю квадратну форму обличчя, тому не ношу такі головні убори. До того їх треба носити поважно, а я не ходжу, а бігаю (сміється - прим. ред.).

Особливість капелюшків, створених Оксаною Чмиленко в тому, що вони відмінно зберігають форму, відштовхують вологу і зовсім не подразнюють шкіри, адже виготовлені з найтоншої мериносової вовни без застосування будь-яких речовин для фіксації фасону. При потребі їх можна скласти у сумочку, а потім просто розправити і одягнути на голову.

  • Мої капелюшки орієнтовані на типову тернопільську жінку, яка є і вибагливою, і стриманою водночас, – додає дизайнерка. – Їх прийнято одягати з пальто, плащем, жакетом. Хоча тепер їх носять і з тунікою, і навіть, із маєчкою. Зараз це більше аксесуар, ніж головний убір. До речі, у вовняних капелюшках не жарко і не холодно в будь-яку пору року.

Лише один з капелюшків своєї нової колекції майстриня прикрасила квіткою. Всі інші – більш стримані, вони зі стрічками чи вовняними шнурочками, окремі оздоблені тисненням.

До речі, вподобані вироби можна не лише оглянути, а й приміряти і придбати.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up