У своїх невеликих квартирах колекціонери вирощують більше тисячі фіалок

У своїх невеликих квартирах колекціонери вирощують більше тисячі фіалок
Барвистими фіалками любувалися тернополяни на виставці у ТРЦ «Подоляни» 9 листопада. Сотні різних сортів цих квітів представили тернопільські колекціонери.

Фіолетові, рожеві, білі, голубі, бордові квіти – просто надзвичайні. Цікавими є і їхні назви, Приміром, «Герцогиня», «Анжеліка», «Маргарет», «Снігуронька». 


Колекціонери розповідають, що вирощують у своєї помешканнях сотні різних сортів.
Так, в колекції подружжя Миколи та Зої Герасимчуків - більше 500 сортів фіалок. 
- Живемо у двокімнатній квартирі, там вирощуємо більше тисячі рослин, - каже пан Микола. – Ці квіти хочуть не лише доброго догляду, але й любові. До речі, цього року ми вже провели 15 виставок в різних містах. Люди в захваті, дивуються. В Чернівцях нас навіть питалися чи ці квіти не пластмасові. 


Ще одна колекціонерка Наталія Лотоцька вирощує фіалки вже близько шести років. У неї близько 400 сортів цих квітів. 
- Почалося все з декількох фіалок, - каже вона. – Потім почала більше цікавитися цими рослинами, дізналася, що сортів є дуже багато, адже селекціонери виводять щоразу нові. Почала купувати нові сорти у колекціонерів з Вінниці, Києва. Зараз в мене вся кімната в стелажах. Часу це захоплення забирає багато, але ще більше дає задоволення.

Відео дня


Фіалка не особливо вибаглива, додає колекціонера. Важливо поливати рослину двічі на тиждень, проте не заливати. Любить фіалка розсіяне сонячне світло, а не пряме, бо воно палить листочки. 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:01 Тернополянка замовила собаку потягом, а коли прийшла зустрічати — його там не було 19:01 З 1 травня в Україні на водіїв чекають зміни 18:01 Кошики, великодні свічки та вербу купували тернополяни на ярмарку, щоб допомогти ЗСУ photo_camera 17:03 «Дрони треба вже»: у Тернополі відбувся благодійний концерт на підтримку ЗСУ Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 16:01 «За тиждень — Великдень!»: тернополяни освятили вербу та діляться фото в соцмережах photo_camera 15:05 «Моє серце два роки в полоні»: матері та дружини благають звільнити військових 14:00 Ціни стартують від 29 гривень: де та за скільки можна придбати великодні паски у Тернополі 13:02 Прочісують поля та ліси: розшук чоловіка з Кременеччини 12:01 Що можна і не можна обговорювати з сімейним лікарем. Пояснює НСЗУ 11:00 Тернополяни освячують вербу: репортаж з храмів 10:02 У Почаєві прощатимуться з захисником Русланом Петриком 09:02 До Великоднього столу: рецепт соковитого курячого філе по-індійськи
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up