Чи пускатимуть у тернопільські заклади невакцинованих дітей? (запис прямої трансляції)

Чи пускатимуть у тернопільські заклади невакцинованих дітей? (запис прямої трансляції)

Невакцинованим дітям заборонили відвідувати дитячі садки та заняття у школах. Рішення про це спільно прийняли Міністерство освіти та Міністерство охорони здоров'я. Що буде з тернопільськими дітьми, які вже відвідують заклади, але не мають всіх щеплень, про це і поговоримо під час прямого ефіру у п'ятницю, 21 вересня. Початок – об 11.20 на сайті «20 хвилин».

Окремі батьки не згідні з рішення міністерств і мають на це свої об'єктивні причини. Про це вони розкажуть під час онлайн-чату. Представники міських управління освіти та управління охорони здоров'я пояснять, як збираються реалізувати законодавчу ініціативу на практиці. Ми почуємо, чи безпечні щеплення для малечі, чи можна їх робити при виявлених хронічних недугах та про те, якими ускладненням може загрожувати вакцинування.

Нагадаємо, що в Україні, за спостереженнями Міністерства охорони здоров’я, спостерігається напружена епідемічна ситуація з інфекційними хворобами впродовж останніх 5 років: захворюваність на кір, краснуху, епідемічний паротит, кашлюк, дифтерію набуває загрозливого характеру. Оскільки з початком нового навчального року ризик підвищується – міністерства вимагають від навчальних закладів виконання статті 15 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб», за якою дітям, які не отримали профілактичних щеплень згідно з календарем щеплень, відвідувати заклади не дозволяють.

У коментарях до цього тексту ви можете лишити своє питання на дану тему. Нецензурну лексику та образливі слова видалятиме модератор сайту.

 

Відео дня

Коментарі (4)
  • Дарина

    5. Якщо дитин6а не має щеплення від правця, у яких випадках він може проявитися?
  • Дарина

    1_ Чи гарантуєте ви, що всі вакцини безпечні і чи щеплюте ними своїх дітей?

    2. Скільки реально зафіксовано випадків ускладеннь після вакинації, певно, що жодного?

    3. Чому в таких країнах, як Індія, наприклад, немає такої дитячої хвороби, як аутизм чи інші відхилення? Може, наших забагато пічкають невідомими препаратами?  

    4. Якщо Україна не має власних вакцин, а лікарі всі масово виступають за вакцинаію, то ми просто, як сміттєвий бак, приймаємо все що нам дають у світі? На нас що експерименти ставлять? А ми дякуємо і киваємо головами?

    5.
  • ігор

    Підписали не указ, а написали нагадувального листа який не має сили ні як  наказ, як ні закон, тобто немає ніякої юридичної сили і всі накази, закони, конституція що є зараз актуальними є вищими за цей лист.

    У листі також написано що на місцях повинні забезпечити освіту тим кого не пустили в школу, бо існує конституція і вона є вище всіх наказів і листів всіх міністерств разом взятих. Хотілось би почути як.

    Олександр Яворський reply ігор

    Читайте Конституцію України там пише що кожен має право на навчання,а от за привитих чи не привитих там нічого не пише.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up