У лікарнях Тернополя – 81 хворий на COVID-19. Як забезпечені лікарні міста киснем?

У лікарнях Тернополя – 81 хворий на COVID-19. Як забезпечені лікарні міста киснем?

Оперативні дані Тернопільського міського штабу для боротьби з коронавірусом станом на 10 лютого.

У Тернопільській міській лікарні швидкої допомоги перебуває 31 хворий на COVID-19. 21 хворий на коронавірус перебуває на кисневій підтримці через маску, 2 хворих – на кисневому концентраторі. 2 пацієнтів з підозрою на коронавірус, йдеться у повідомленні Штабу.

У Тернопільській лікарні №2 – 26 хворих з COVID-19. 16 хворих на коронавірус - на кисневій підтримці через маску, 4 – на кисневому концентраторі. 1 людина підключена до апарату ШВЛ. 1 пацієнт у лікарні з підозрою – на кисневій підтримці через маску.

У Тернопільській лікарні №3 – 19 хворих на коронавірус. 7 хворих на COVID-19 - на кисневому концентраторі, 10 хворих на коронавірус – на кисневій підтримці через маску. 2 пацієнтів підключених до апарату ШВЛ. 2 людей у лікарні з підозрою на коронавірус – на кисневому концентраторі.

Відео дня

У Тернопільській дитячій лікарні – 5 хворих на COVID-19 ( 3 дітей, 2 дорослих) – 2 з них на кисневій підтримці через маску. 12 пацієнтів у лікарні з підозрою на коронавірус.

Як повідомляє пресслужба міської ради, у лікувальних закладах Тернополя функціонує понад 200 кисневих точок.

З початку поширення пандемії COVID-19 у лікувальних закладах міста розпочалося облаштування кисневих точок та приліжкових кисневих концентраторів, а також придбання апаратів ШВЛ, які необхідні для лікуванні пацієнтів з коронавірусною інфекцією.

Зокрема, у лікувальних закладах міста функціонує:

  • У КНП «Тернопільська міська комунальна лікарня швидкої допомоги» 29 апаратів ШВЛ (в т.ч. 10 в інфекційному відділенні), 39 діючих кисневих точок і 71 мобільний приліжковий кисневий концентратор;
  • У КНП «Тернопільська комунальна міська лікарня №2» - 8  апаратів ШВЛ, працює 54 кисневих точки та 42 приліжкових концентратори;
  • У КНП «Тернопільська міська комунальна лікарня №3» - 8 ШВЛ, працює 82 кисневі точки, придбано 58 переносних кисневих концентраторів. Найближчим чаом планується також встановлення ємкості для зрідженого кисню об’ємом 2000 літрів.
  • У КНП «Тернопільська міська дитяча комунальна лікарня» - 8 апаратів ШВЛ, 26 точок централізованої подачі кисню і 15 концентраторів.

За кошти місцевого бюджету у лікарнях проведено також поточні ремонти розведення кисню, оновлено кисневі рампи, придбано додатково кисневі балони, два кріоциліндри по 200 літрів зрідженого кисню. У комунальних лікарнях  №2 і №3 та у лікарні швидкої допомоги працюють також генератори подачі кисню, придбані за кошти бюджету громади (на суму 7,6 млн грн).

Читайте також На Тернопільщині за добу понад сотня нових випадків ковіду, 61 людина подолала хворобу. Ситуація в районах

Дивіться також відео, як у Тернополі проводять ПЛР-тести дітям для діагностики на ковід.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up