Воду із джерел в парках Тернополя пити небезпечно!

Воду із джерел в парках Тернополя пити небезпечно!
Вода із джерел в парках „Топільче” та Національного відродження не відповідає санітарно-гігієнічним вимогам і може викликати інфекційні захворювання.

Про це повідомили в Тернопільському міському відділі Державної установи «Тернопільський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України». Тож пити її категорично заборонено!

Такого висновку дійшли санепідеміологи Тернополя, коли взяли забір води із вказаних джерел ще в липні. Такі дослідження роблять щоквартально, тож до наступного забору води пити її  тернополянам небезпечно.

- Згідно з результатами досліджень, які були проведені впродовж 2015 року (останнє 16 липня цього року), виявили органічне забруднення води, в зв’язку з чим суворо заборонили вживати воду з цих джерел, - каже лікар з загальної гігієни установи Галина Баран. - Дані джерела є поверхневими і збирають воду у верхніх шарах ґрунту. В умовах міста туди можуть потрапляти шкідливі речовини та бактерії. А також наявний доступ до джерел тваринам, в тому числі і гризунам, які можуть бути переносниками збудників інфекційних захворювань.

Відео дня

Насправді дані джерела є швидше ландшафтною окрасою парків Тернополя і не мають ані офіційної документації, ні статусу джерел питного водопостачання, оскільки не мають балансоутримувача, продовжує фахівець. Тому там не роблять планової дезінфекції джерел і якість води не контролюють в лабораторіях, розповіла пані Баран.

Ситуація, яка виникла, є небезпечною та може призвести до погіршення стану здоров’я людей, які цю води споживатимуть. А неконтрольоване та невпорядковане використання води з цих природніх джерел для пиття може стати причиною спалахів інфекційних захворювань серед населення міста, - каже пані Баран.

Тож лікарі закликають тернополян не ризикувати власним здоров'ям та не брати воду із вказаних джерел для споживання.

 - Управління парків встановило попереджувальні таблички, про те, що пити воду у вказаних місцях заборонено, - продовжує пані Баран. - Однак люди зривають ці вказівники. Тож ще раз наголошуємо про наявну небезпеку.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:25 У Тернопільському районі згорів автомобіль 11:00 У Тернополі планують відремонтувати дорожнє покриття ще на семи вулицях 10:25 Митрополит Василій освятив Плащаницю для Архикатедри Тернополя 09:30 На фронті загинув розвідник-сапер з Тернопільщини Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 09:01 У центрі Заліщиків встановили розкішні Великодні декорації. ФОТО photo_camera 08:01 Розпочався Страсний тиждень: особливості кожного дня від понеділка до неділі 20:01 Тернополянка замовила собаку потягом, а коли прийшла зустрічати — його там не було 19:01 З 1 травня в Україні на водіїв чекають зміни 18:01 Кошики, великодні свічки та вербу купували тернополяни на ярмарку, щоб допомогти ЗСУ photo_camera 17:03 «Дрони треба вже»: у Тернополі відбувся благодійний концерт на підтримку ЗСУ 16:01 «За тиждень — Великдень!»: тернополяни освятили вербу та діляться фото в соцмережах photo_camera 15:05 «Моє серце два роки в полоні»: матері та дружини благають звільнити військових 14:00 Ціни стартують від 29 гривень: де та за скільки можна придбати великодні паски у Тернополі 13:02 Прочісують поля та ліси: розшук чоловіка з Кременеччини 12:01 Що можна і не можна обговорювати з сімейним лікарем. Пояснює НСЗУ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up