Гори сміття - на узбіччі та навіть деревах. Коли приберуть стихійне сміттєзвалище в Тернополі

Гори сміття - на узбіччі та навіть деревах. Коли приберуть стихійне сміттєзвалище в Тернополі

На вулиці Промисловій купи сміття вже більше, ніж пів року. І ніхто його не прибирає, а щомісяця купа тільки росте. Зважаючи на те, що скоро Великодні свята, варто очікувати що несанкціоноване сміттєзвалище буде тільки збільшуватися. Коли та кому прибирати ці відходи, поцікавилися журналісти «20 хвилин».

Пусті, закинуті приміщення  та сміття, що розкидане вздовж узбіччя - таку картину можна спостерігати, ідучи вулицею Промислова. Та дійшовши до її кінця, ви побачите ще більше, а саме - незаконне сміттєзвалище, що за свідченнями тернополян, які працюють на підприємствах неподалік, зробили не організації, а самі жителі.

«На минулі  Великодні свята сміття було навіть більше»

Тернополянка пані Людмила працює на одному з підприємств неподалік вулиці Промислова і кожного дня, ідучи на роботу, бачила, як збільшується кількість сміття. Місяць тому вона вже зверталася до редакції з проханням висвітлити проблему забруднення вулиці, однак з того часу сміття не прибрали, а його кількість тільки збільшується.

─ Рік тому це місце ми прибирали, були люди з інших фірм, задіяли техніку, і все вдалося прибрати. Впоралися за три дні, - розповідає пані Людмила. – А тепер знову тут купи сміття. На минулі Великодні свята сміття було ще більше. Така картина, яку я бачу на Промисловій, шокує мене.

Відео дня

За місяць часу хтось позабирав старі дерев'яні меблі, а також видно сліди від невеликих багать. Значно побільшало картонних коробок, пінопластових вставок в коробки, а також будівельних відходів.

На фото видно, що серед сміття дуже багато використаних паперових стаканчиків, які, швидше за все, викинули власники МАФів.

У прес-службі  Тернопільської міськради відповіли "20 хвилин", що повторно направили інформацію про незаконне сміттєзвалище в управління ЖКГ та муніципальної інспекції для реагування. Раніше тут пояснювали, що проблема із цією ділянкою виникає щорічно. Управління ЖКГ замовило документи на його ліквідацію, одразу після чого роботи з прибирання цієї ділянки будуть виконані .

Сміття настільки багато, що поривами вітру, воно навіть чіпляється за гілки дерев

Якщо ви бачите подібні випадки створення незаконних стихійних сміттєзвалищ, ви можете самі повідомити про це муніципальну інспекцію: за номером +38 073 015 1481 (Viber) для притягнення балансоутримувачів території до відповідальності.

Від сміттєзвалища страждає екологія

Еколог Орест Сінгалевич пояснив, чому такі сміттєзвалища  є небезпечними для навколишнього середовища.

─ Наслідком утворення такого сміттєзвалища є розведення мишовидних гризунів. Гниття органічних решток, якщо такі є, також негативно впливає на екологію, тому що я не виключаю того, що виділяються шкідливі речовини.

А які заходи, на вашу думку, потрібно застосувати аби уникнути несанкціонованого сміттєзвалища? Діліться своїми думками в коментарях.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (7)
  • Бодя Олегович

    Слава Україні!
  • Оксана Жулицька

    То що люди??? То свині!!!!
  • Oleksandr Skrypnyk

    Проїзджав сьогодні там був шокований наших людей може виправити могила абло куля в лоб
  • Юрій Юрій

    Прибрати для чого? Дебіли побачать що не забирають і зроблять постійне сміттєзвалище.  Потім будуть скаржитись що їм смердить. Поставити камери і підвищити штрафи.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up