Дальномір

  • Олександр Вільчинський
  • Автор: Олександр Вільчинський
  • Український прозаїк, журналіст, науковець, асистент кафедри журналістики ТНПУ. Лауреат Всеукраїнського конкурсу романів та кіносценаріїв «Коронація слова 2002», володар гран-прі і першої премії «Коронація слова 2003»

  • access_time

Так склалося, що весь тиждень присвятив його пошукам – армійського дальньоміра, на війні приладу дуже цінного. Після чергового дзвінка двоюрідного брата з-під Дебальцевого, який у складі Збройних сил воює гранатометником, це стало для мене першочерговим завданням. Брат каже, що і так колошкає там російських окупантів: і козачків у папахах, і кадирівців, але з дальньоміром було б іще краще. Бажано, щоб хоча б до трьох кілометрів тягнув.

            Бо ж наша влада хоч і намагається, та поки що не може забезпечити усім необхідним. Тож доводиться звертатися за допомогою до волонтерів, або родичів. Біноклем він уже розжився, але дальномір би також не завадив. Це така оптична штука, візуально дещо схожа на бінокль, за допомогою якої можна визначити відстань до об'єкта. В бою, особливо для артилеристів, та й для гранатометників також, а тим більше, коли в руках така зброя як 30-міліметровий автоматичний АГС, що поливає ворога градом із гранат, то була б неоціненна допомога. Каже, козачки бігають від його вогню, як зайці.

            От я і звертаюсь принагідно до охочих допомогти, у редакції є мій телефон. А також до політиків і кандидатів у депутати. І тих, що позують з передвиборчих плакатів у військових одностроях, потративши на рекламу стільки, що можна було б придбати не одну сотню дальньомірів, та й до всіх інших також. Бо ж дальньомір на передовій не менш важливий, ніж передвиборчі плакати у тилу. А “Нова пошта” обіцяє доставити прилад для брата у одне зі свої відділень в прифронтовій зоні швидко і надійно.

            

Коментарі (0)

                 Час від часу це бажання виникає, мабуть,...

      Українці спраглі українського кіно і добре, що нарешті крига скресла. Фільми почали з’являтися...

 Набирають обертів передвиборчі кампанії як президентська, так і парламентська, а я думаю про наших колишніх. І президентів...

    От і на осінь повернуло. Каштанова алея на вулиці Дружби вже вкрита падолистом. Втім, останніми роками ця друга...

Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:01 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 20:01 Борсук «життєрадісний»: у лісі на Тернопільщині фотопастка зафіксувала рідкісну тварину photo_camera 19:03 Відео у TikTok від тернополян та про Тернопіль: дивіться підбірку! play_circle_filled 18:01 Благодатний вогонь вже привезли у тернопільські церкви photo_camera Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 17:02 Великдень на передовій: українські воїни розповіли як не забувають про традиції 16:01 Очікуємо грози: на Тернопільщині — штормове попередження photo_camera 15:01 Невипита кава рятує життя: танкіст-депутат зі Збаража відкрив збір на ремонт військового авто 14:03 Біля Катедри діти влаштували Великодні гаївки: як усе відбувалось photo_camera 13:02 Капелани 105 окремої бригади тероборони ЗСУ вітають військових з Великоднем play_circle_filled 12:03 Як тернополяни йшли на Великодню службу до храмів photo_camera 11:02 «Паски були скромні, без родзинок, але смачні... спечені мамою на засланні»: тернополянка про сумний Великдень play_circle_filled 10:03 Маленькі тернополяни вітають захисників з Великоднем play_circle_filled 09:01 Частуйте дітей Великодніми стравами розумно. Поради батькам від медиків
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up