Кандидатська колотнеча

На тлі порівняно спокійної нинішньої президентської кампанії, буквально вражає жвавістю Тернопільщина. Особливо це стосується трьох кандидатів з так званого «націонал-демократичного табору». От і телефонують товариші з інших міст і запитують: «Невже і цього разу люди поведуться на пропаганду, невже знову бідні проголосують за багатих?». Зрозуміло, говорити за усіх виборців не беруся. Але хіба іронія в повідомленнях преси не є синонімом крилатого вислову Станіславського «Не вірю!»?

 Ось один з найвиразніших заголовків у пресі: «Замість їхати у “гарячі точки” Тягнибок майже оселився на спокійній Тернопільщині». Справді, він вже приїздив двічі. Й не лише в Тернопіль, а й у низку районних центрів. Невже це той самий Тягнибок, що колись так оригінально виправдовував свою прихильність до шикарного лімузину? Мовляв, я у ньому живу, бо їжджу по всій Україні. Ну, може на Донбас і справді страшнувато податися. То спробував би поближче. Наприклад, у Запоріжжя. Та ще й на українській «Славуті», щоб підтвердити високу національну свідомість. Може й краще б прийняли, ніж в Тернополі, де біля палацу культури «Березіль» зустріти частого гостя вийшов чималий пікет. Як повідомляє сайт vesti.ua, присутні вимагали припинити прикриватися патріотизмом і скандували гасла проти «свободистської» місцевої влади та мера Тернополя Сергія Надала. Тепер пронаціоналістичні сили кажуть, що один з найактивніших учасників цієї акції належить до Компартії України. І хоча це не так, все ж приємно. Бо якщо йти за логікою наших опонентів, то коли людина є соціально активною та має громадянську мужність, значить перед вами комуніст. Дякуємо за комплімент!

Інше видання теж не відстає в іронії – «Юля Тимошенко на Тернопільщині: 300 “фанів” і шкільні автобуси». Виявляється до Монастириська «На Юлю» мешканців навколишніх населених пунктів спеціально звозили. Виконувач обов’язків голови райдержадміністрації навіть «дав команду відділу освіти довезти за рахунок чиновників». От і скидались! А інший ресурс так і пише: «На Тернопільщині “погризлися” люди Порошенка і Тимошенко». Адже  у бік названого «шоколадним королем» політика «Батьківщина» випустила чимало стріл. А той в боргу не залишився й у відповідь на дрібні уколи завдав потужного удару. Розповів про те, як у захопленому «євромайданівцями» Межигір’ї знайшли документи 2009-го року про перемовини Юлії Тимошенко і Віктора Януковича. Тоді Україні загрожувало встановлення двопартійної системи американського кшталту.

Ще порошенківці розшукали друкарню, де тиражується видання з інформацією, кваліфікованою ними як неправдива Натомість тимошенківці звинуватили опонентів у намірах зірвати випуск їхньої газети «Наша Батьківщина». Далі «команда Порошенка, щоб відімстити конкурентам за газети з чорнухою на Петра Порошенка, відправляла на зустріч з Юлією Тимошенко у Монастириськ спеціального кореспондента».

Втім, Юлії Володимирівні у нас і без того складно. А де ж лідери місцевої організації «Батьківщини»? Ось так, репутацію партії можна підмочити і з середини!

То звідки така кандидатська колотнеча в Тернопільській області? Пропоную свою версію. Після позачергових виборів обласної ради 2009-го року Тернопільщина стала першою областю, де влада дісталася націоналістам. Відповідно, й розчарування ними тут слід очікувати раніше. От Тягнибок і зачастив, щоб рятувати становище. А до тих виборів найбільше мандатів у раді мали представники блоків Юлії Тимошенко і «Наша Україна». Не інакше, як колишні «помаранчеві» розраховують перетягнути на себе електоральну ковдру. Але чи вдасться здолати загальне зростання недовіри? Процес уже пішов!

Коментарі (0)

  Як твердять циніки, пояснити можна все на світі. А отже й драконівське підвищення комунальних тарифів у виконанні породженого...

  Років десять тому випало мені підсісти в поїзд Львів – Київ. Заходжу в купе, а там у розпалі суперечка між двома пасажирами....

  Гортаю старий нотатник. Ага, ось вона, розшукувана сторінка! Читаю: Кілограм картоплі – 75 коп. Батон хліба  –...

ВИБИРАТИ ВАМ!   Казали, що народ піднявся проти режиму Януковича і монополії на владу «регіоналів». Добре, хай буде...

Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Вдома двоє дітей і все на своїх місцях: тернополянка вчить жінок, як організувати простір 21:02 Пацієнти-воїни однієї з тернопільських лікарень слухають живий виступ Kozak System (ФОТО ДНЯ) photo_camera 20:02 Житель Тернопільщини наклав на себе руки: рідні звинувачують у всьому ТЦК 19:01 Як військовозобов'язаним оновити дані через ЦНАП в Тернополі Від читача 13:44 «Якісна освіта стає ще доступнішою». У Тернополі відкрили освітньо-культурний Гончаренко центр 18:12 На Борщівщині попрощались із захисником Василем Саманчуком 17:30 Відмовились від випускного і купують дрон для захисників: підтримайте збір школярів з Чорткова 16:50 Підприємство на Кременеччині заплатило мільйон державі за те, що роками забруднювало річку 16:30 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:04 Відмовився проходити алкотест і пропонував поліцейським кілька сотень доларів: як покарають водія 15:14 Загинув воїн зі Скали-Подільської Василь Палько 14:35 У центрі Тернополя висаджують квіти: дивіться, який вигляд мають клумби! play_circle_filled photo_camera 14:02 На Тернопільщині відмовились називати кількість людей в розшуку через мобілізацію 13:20 У Тернополі ремонтують дороги та тротуари: де обмежать рух транспорту 20 травня 12:35 На Тернопільщині зросла кількість хворих на ГРВІ та грип 12:07 Дитину збили на пішохідному переході на вулиці Братів Бойчуків 11:30 На автодорозі в Чортківському районі загорілася легківка 11:02 У Тернополі відбувся перший забіг з Ліги Run4Victory play_circle_filled photo_camera 10:37 21—24 травня на Східному і Дружбі будуть тимчасові перебої з водопостачанням play_circle_filled 10:00 Частково обмежать рух транспорту на важливій транспортній розв'язці у Тернополі
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up