Конфлікт швидкостей

Колись один розумний даішник мені розповідав, що на українських дорогах існує важлива проблема – конфлікт швидкостей. 
Суть її полягає в тому, що є у нас багато автомобілів, для яких 80 км/год – то не швидкість. Є автомобілі, для яких 80 км/год – це вершина можливостей. А є і такі ретро-авто із 80-их та перевантажені вантажні авто, які і 60 км/год витиснути не можуть. 

Так ось, усе це транспортне розмаїття опиняється на одній дорозі, де є лише по одній смузі в кожному напрямку. Внаслідок цього і виникає конфлікт швидкостей. 

На практиці це виглядає приблизно так. 

Траса Львів-Тернопіль. Ранок. 7.30. Кілька кілометрів від Львова. У напрямку до Львова їде фургончик напевно з якимсь товаром. За ним фура, а за ним іще з десяток легкових авто. 

Обігнати нема як, бо зі Львова теж потік транспорту пристойний. Та ще й женуть тепер по відремонтованій дорозі, як навіжені. 
Хтось покірно пиляє за тією фурою та фургоном, бо що поробиш – треба зачекати. А у когось нетерплячка і він пробує іти на обгін. 
Одному якось вдалося обігнати, за ним вже й другий рветься. Але не так все просто. Ось і виникають аварійні ситуації, які часом закінчуються аваріями. 
Причому такі ситуації спровоковані конфліктом швидкостей часто виникають і на інших менш значимих трасах. 

Сьогодні ми тішимося, що дорогу Львів-Тернопіль уже відремонтували, незабаром і Тернопіль-Хмельницький відремонтують. 
І це дуже добре. Але, з огляду на теперішню кількість транспорту, дороги між обласними центрами варто робити ширшими, де це можливо. У межах населених пунктів не особливо розженешся із розширенням, а от за населеними пунктами по дві смуги у кожному напрямку зробити було б цілком реально.

Коментарі (2)
  • Саша Крест

    Повністю підтримую... У минулому році хотіли взяти контракт від міської ради на розширення доріг по області до двох смуг в одному напрямку, а під Тернополем у деяких місцях до трьох смуг. Не вийшло. Сумно... Хоча і гроші були на це і можливості (інвесторів було вдосталь на перший час). Система хоче тримати все в своїх руках. Думаю, всі зрозуміли про що говорю...

    Ігор Дуда reply Саша Крест

    Зрозуміло не все Розмітку на дорогах як наносити: рогами, вмоченими у білу фарбу чи якось інакше? Якщо перше - то якнайшвидше оформляй контракт у міській раді.

Взяти у виробника товар по 5 гривень і продавати по 10 – раніше я думав, що така націнка, то жлобство. Але ні –...

Колись один розумний даішник мені розповідав, що на українських дорогах існує важлива проблема – конфлікт швидкостей.  Суть...

Президентські, парламентські чи місцеві – будь-які. Лиш би когось обирати. По-перше, вибори тримають провладних політиків...

Зранку виїхав з дому, не встиг кави попити. Сиджу за кермом і очі злипаються. Як збадьоритися? Вирішив заїхати на найближчу...

Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up