Як студент із Тернопільщини хоче до Нового року прикрасити гірляндами усе місто

Як студент із Тернопільщини хоче до Нового року прикрасити гірляндами усе місто
  • Ігор Свірський до новорічних свят цього року вирішив особливо прикрасити рідне містечко.
  • Для цього він разом із друзями збирає старі поламані гірлянди, хоче відремонтувати їх, докупити нових та розвішати на вулицях міста, аби воно виглядало казковим. 
  • Роботу вже розпочали. Хлопці працюють до ночі, аби встигнути усе до свят та закликають небайдужих підтримати їх ініціативу.

 – Для мене новорічно-різдвяні свята  – завжди особливий час. Минулого року я прикрасив свій будинок 40-а метровою гірляндою. А цього року вирішив зробити ще більше  – прикрасити ціле місто,  – каже Ігор Свірський. 

Хлопець розповідає, що ідея зробити своє містечко казковим до Різдва з'явилась ще декілька років тому, адже хлопець має чимало друзів закордоном, які присилають святкові фото з дивовижними ілюмінаціями, а от у Бережанах зазвичай прикрашають лише кілька дерев і то в хаотичному порядку. Тому і виникла така ідея.

Відео дня

 – Надихає ілюмінація в центрі Нью-Йорка, де світиться кожне дерево. А ще я обожнюю різдвяні фільми, і це просто неймовірно спостерігати за прикрасами в американських містах,  – продовжує бережанець. 

Зібрав команду однодумців

Ігор зараз навчається у Тернопільському державному медичному університеті. 

 – Я запропонував друзям приєднатись. Вони погодились,  – каже він.  – Ми почали збирати гірлянди: старі, ті, які давно не працюють, дехто приносив нові, хтось  – напівробочі. Приєднались місцеві підприємці, вони передавали нові гірлянди. 

Щовечора хлопці збираються в приміщенні організації "Рідне місто" та ремонтують вогники.

До речі, саме приміщення теж підготували до свята. 

 – Одну гірлянду можемо розібрати на декілька, але тоді вдасться зремонтувати, наприклад, десять таких,  – ділиться Ігор.  – Паяємо їх по кілька годин щовечора. Хочемо встигнути до 6 грудня, аби все було готово. Інколи нас збирається двоє-троє, а було й таке, що більше десяти. Тоді ми працюємо позмінно, адже випари при спаюванні шкідливі і дихати довго ними людям не можна, це я, як медик, знаю. Тому хтось працює, інші відпочивають, дихають свіжим повітрям. 

Усе роблять безпечно 

Найбільше роботи зі старими гірляндами, які зроблені ще в радянські часи. Їх треба загерметизувати, аби не "закоротило". Крім того, хлопці вирішили зробити автоматичне вмикання.

 – Цей автоматичний вимикач допоможе і у випадку, якщо не дай Бог буде замикання, тоді усі вогники одразу вимкнуться,  – каже хлопець.  – Я з самого малку вдома пробував ремонтувати вогники перед Різдвом, адже вони досить часто ламаються. У мене виходило непогано. Тому вирішив зробити все у більших масштабах. Тим більше, зараз в інтернеті є дуже багато схем, і в тому немає нічого складного. 

Зараз хлопці вже зремонтували понад 20 гірлянд, ще є орієнтовно півсотні не зремонтованих, і люди продовжують їх приносити. 

Гірлянди планують розвісити на дерева у центрі Бережан. 

Можна допомогти фінансово

Ігор каже, що для нього це має стати новою традицією. Адже цього року він лише розпочав роботу. У планах має вже багато креативних ідей. Наприклад він хоче, щоб у Бережанах наступного року була особлива головна ялинка. Тому планує шукати для неї іграшки з особливими історіями, найкраще, які люди створюють власноруч. 

А наразі хлопець створив скриньку для збору коштів на цьогорічну ілюмінацію. 

Допомогти у ініціативі можна за цим посиланням. https://send.monobank.ua/ 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (8)
  • Ірина Куцибала

    Молодці хлопці, успіхів, хай ваша мрія здійсниться і буде прикладом!!!
  • Галина Гарник

    МОЛОДЦІ! ! !
  • Оксана Семчишин

    Молодчинка!!! Побільше б нам такої молоді .З них дійсно починається Європа!
  • Галя Гаврилюк

    Молодець! Красавчиккк! Хай оберігає Тебе Господь.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up