Тернопільські жінки "рвуться" служити

Тернопільські жінки "рвуться" служити
Чи буде сьома хвиля мобілізації залежить від того, наскільки контрактники виконають план. У військовому комісаріаті заохочують високими зарплатами та перспективами.

На сьогоднішній день планове завдання по відбору на контрактну службу по Тернопільській області виконано на 10%, проте вже є підстави, щоб найближчим часом ця цифра збільшилась в рази. Попереду ще майже два місяці.

- Планове завдання вже доведене до кожного районного комісаріату, - розповів військовий комісар області Володимир Катинський. - Держава почала платити гроші, які набагато більші від середньої заробітної плати по Тернопільській області - від 7000 грн. Окрім цього надається пакет соціального захисту. Нам потрібні професіонали-добровольці. Від їхньої кількості залежить рішення вищого керівництва стосовно 7-ї хвилі. 

Окрім цього, змінилися умови відбору. За словами комісара, ті військовослужбовці, які мають бойовий досвід, одразу після укладення контракту направляються в бойові частини. Усі інші контрактники їдуть в навчальні частини і проходять спеціальну підготовку. Найближча відправка буде 11 лютого.

Відео дня

Командир 44-ї окремої артилерійської бригади Сергій Баранов зазначив, що жінки охоче йдуть на контрактну службу. Наразі частина укомплектована жінками на 100%.

- Наша гендерна політика передбачає те, що жінки служать в тих самих умовах, що й чоловіки. Рівень заробітної плати також не менший. Жінкам не відмовляють у призові, їх направлятимуть у інші військові частини.

Наразі найбільше у військових частинах потребують водіїв, медпрацівників, кухарів, головних сержантів, розвідників та керівників радіостанцій. Нагадаємо, на контрактну службу приймають тернополян від 18 до 60 років.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Анонім

    чухається щось...ну самі розумієте...
  • Анонім

    це все брехня...зарплати не від 7 тисяч а до 2000!!! Сам був контрактником і то з затримками по місяцю два затримували....БРЕХУНИ!! ЛЮДИ НЕ ВІРЬТЕ ЇМ!!!
  • Анонім

    в Нідерландах цього літа був перший призив жінок... Коли ж в нас таке буде? А то щось виходить гендерна нерівність, а це їх улюблений термін
  • Анонім

    Які браві вояки на фото. Той, що справа - Денисюк, хабарник з великої букви, катається по місту на Mercеdes S-класу, а міг би в окопі посидіти.  Треба з них  пагони зривати і гнати на передову.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:01 Тернополянка замовила собаку потягом, а коли прийшла зустрічати — його там не було 19:01 З 1 травня в Україні на водіїв чекають зміни 18:01 Кошики, великодні свічки та вербу купували тернополяни на ярмарку, щоб допомогти ЗСУ photo_camera 17:03 «Дрони треба вже»: у Тернополі відбувся благодійний концерт на підтримку ЗСУ Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 16:01 «За тиждень — Великдень!»: тернополяни освятили вербу та діляться фото в соцмережах photo_camera 15:05 «Моє серце два роки в полоні»: матері та дружини благають звільнити військових 14:00 Ціни стартують від 29 гривень: де та за скільки можна придбати великодні паски у Тернополі 13:02 Прочісують поля та ліси: розшук чоловіка з Кременеччини 12:01 Що можна і не можна обговорювати з сімейним лікарем. Пояснює НСЗУ 11:00 Тернополяни освячують вербу: репортаж з храмів 10:02 У Почаєві прощатимуться з захисником Русланом Петриком 09:02 До Великоднього столу: рецепт соковитого курячого філе по-індійськи
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up