Партнер рубрики Події

У Тернополі Щепановський хрестився перед пайовиками

У Тернополі Щепановський хрестився перед пайовиками
Продати частину свого бізнесу на півдні України, за рахунок цього відновити роботу “Будівельника” і добудувати тернополянам житло або повернути гроші пообіцяв забудовник

- Оооо! Вийшов! Але правду кажи! Досить з нас брехні! - кричали люди до оточеного міліцейським кордоном підприємця Зіновія Щепановського. Здавалося, люди були готові розірвати чоловіка — одні кричали, інші намагалися шарпнути за одяг.
Керівник ТФ “Будівельник” Зіновій Щепановський прийшов на зустріч з ошуканими ним вкладниками у вівторок, 14 червня. Прокуратура уже завершила розслідування кримінальної справи проти підприємця. Однак той у черговий раз просить дати йому час - до 23 червня.
- Тільки правду нам кажи! Правду! - кричали люди.
Після чого забудовник перехрестився, і пообіцяв, що не брехатиме.
- Зрозумійте мене. В мене батько помер, - казав Зіновій Щепановський. - А я навіть на похоронах не був. Ні на дев’ять днів, ні на сорок — усе працюю над тим, щоб вирішити ситуацію.
Однак люди не зважали на ці слова, а хотіли почути про своє житло та вкладені гроші.
- Я продам свій бізнес, який не в Тернопільській області, - запевняв під гучні вигуки натовпу підприємець. - Там вистачить грошей щоб “Будівельник” знову запрацював. Уже з 23 червня, ну максимум із 25, наші офіси уже будуть вічинені. За липень-серпень повернемо гроші людям. А тим, кому можливо, — добудуємо житло. Але мені потрібні ці 10 днів щоб реорганізувати бізнес, укласти угоди з тими, хто дає кошти.
Чоловік помітно нервував та оглядався по сторонах. Після кожних кількох слів люди перебивали його вигуками. Хтось кричав: “Бреше! Знову бреше!”. Хтось казав: “Та він уже стільки часу мав, щоб це зробити!”. Однак люди вислухали підприємця до кінця. А потім почали скандувати “Хоптян!”, викликаючи губернатора.
Однак той не вийшов. Вийшов заступник, який повідомив, що Валентин Хоптян у відрядженні.
- Є пропозиція створити кооперативи, вирішити питання стосовно майнових прав об’єктів, готовність яких - 50-70%, - сказав заступник голови обладміністрації Микола Головач. - І уже самостійно, споживчими кооперативами, добудовувати ці споруди. Але є багато будинків, у яких готовність нульова. Там потрібно створити комісію, до якої включити представників міськради, обладміністрації, які би проводили щотижневий моніторинг і вирішували питання по цих ділянках.
Перед людьми виступив і міський голова Сергій Надал. Він запевнив, що міська рада всіляко сприятиме оформленню документів для передачі майна, щоб не було бюрократичної тяганини.
Врешті виступив і  прокурор міста.
- Щойно прокуратура завершила розслідування кримінальної справи проти Зіновія Щепановського та головного бухгалтера “Будівельника”, - повідомив прокурор міста Сергій Банах. - Відразу після цієї зустрічі пан Щепановський піде з нами у прокуратуру на розмову зі слідчим. Його звинувачують за частиною п’ятою статті 191 кримінального кодексу - розкрадання коштів в особливо великих розмірах. Будемо розглядати питання щодо запобіжного заходу, під яким він перебуватиме до суду.
Однак люди почали скандувати, щоб Щепановського не арештовували - бо тоді він не зможе повернути грошей та виконати обіцянки. Прокурор запевнив, що буде лише розмова зі слідчим.
Врешті люди та чиновники зійшлися на тому, що 23 червня в 11.00 відбудеться ще одна зустріч із цього питання. Та пайовики уже не вірять, що до цього часу щось зміниться
- Я вклала 48 тисяч доларів у будівництво, - каже пайовик будинку на Корольова, 3б Ніна Столяр. - Зараз там - фундамент, кран і якийсь один бульдозер. Нічого не робиться. Звичайно, хочемо вірити, що до 23 червня справа зрушиться. Хоча... уже стільки тих обіцянок було... Але ми готові на все — якщо потрібно підемо колію та дороги перекривати.

 

Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (39)
  • Anonymous

    Муц відай гроші пайовиків які ви з Щепановський вкрали разом
  • Anonymous

    Дійсно, пайовики це стадо дурної худоби. Щепановський хоче розрулити ситуацію. Є "діяччі" які зібрали злохів гроші і смились, а тут процес іде і все ще може наладитись, а наша "колгоспна худоба" у вигляді пайовиків вміє тільки верещати і підмивати європейцям сраки, а тут корчать з себе тузів.

    Anonymous reply Anonymous

    Ти ВИРОДОК ВАНЯ

    Anonymous reply Anonymous

    а ти що вмієш?га!?
  • Anonymous

    Коли були вибори нехотіли Щепановського у мери..зараб проблем із житлом в Тернополі небулоб ...або Гоча малиб по 10 соток бараболю садити за містом не вибрали Свободу ...зласились на підігріті тротуари .....та кому давати героя...а ті як пролетаріат за час свого керування роздали землі більше як минула влада за 4 роки ..Демагогія процвітае яка ніякими ділами не підкріплена а сплошними вишитими сорочками в шароварщиною...Пора працювати товариші....тоді може і буде результат видно ....

    Anonymous reply Anonymous

    Дурак ти Вася

    Anonymous reply Anonymous

    ти сука

    Anonymous reply Anonymous

    аха ха ха ха )))
  • Anonymous

    Що саме цікаво..самі добровільно віддали гроші Щепановському і навіть недумали що можуть бути ризик у тому всьому..тому що в Украіні немае стабільності за рік два все міняеться на 180 градусів що і сталось..Якась жінка писала що віддала 48 тисяч...за 48 тисяч мола сама власний дім збудувати і немати таких ризиків...Пан Щепановський е порядна людина...і якщо е проблеми то недумаю що він у них зацікавлений..Щепановський бізнесмен і в його інтересах бізнес розвивати...Я думаю що людина здравомисляча повинна це розуміти ...Гроші треба вміти заробити але і треба мати розум щоб іх потратити я впевнений що ті пайовики які вимагають від пана Щепановського все одразу і все вданий час не здатні досягти таких цілей яких добився він сам в розвитку фірми..так що думаю все вирішиться майте тільки терпіння та нехай Бог усім допоможе вийти із такого скрутного становища

    Anonymous reply Anonymous

    ти разом з ним...що його так захичаєш,напевно теж отримав ласий шматочок...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У Зарваниці відбулася проща родин загиблих Героїв photo_camera 20:00 На Провідну неділю до кладовищ курсуватиме більше громадського транспорту 19:07 Судили тернополянина, який створив групу у Телеграм про повістки і переміщення ТЦК 18:00 Євробачення 2024: де дивитися трансляцію гранд-фіналу та як голосувати Від читача 11:52 Ефективна співпраця на допомогу людям 17:05 Коли можна вклеїти фото у паспорті і чи буде чинним документ без нового зображення 16:00 ФК«Нива» у Тернополі прийматиме запорізький «Металург» 15:00 Магнітна буря та полярне сяйво — чому жителі України бачили забарвлене небо 14:00 На Тернопільщині водій з сусідньої області намагався підкупити патрульних 13:00 15 травня не буде води на кількох тернопільських вулицях 12:00 Копаючи могилу для військового, знайшли гранати і людські рештки 11:35 Як новачкам підготуватися до свого першого забігу? Важливі поради від тренера (новини компаній) 11:00 Жінка травмувалася в тернопільській маршрутці 10:05 Готуємо домашні рогалики з повидлом, вишнею чи маком 09:00 Тернопільщина втратила захисників Олександра Грицюка і Віталія Тимківа
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up