Пожежна безпека на кухні

Кухня в сучасному світі вже давно перетворилася на найбільш відвідувану кімната у будь-якому будинку.

Як правило, саме на кухні ми не тільки займаємося щоденним приготуванням їжі, але й найчастіше збираємося всією родиною для спільного проведення часу, відзначаємо дні народження чи просто пригощаємо друзів.

Сучасні технології роблять приготування будь якої їжі на наших кухнях більш простим і безпечним порівняно із процесом приготування, наприклад, у давні часи, коли приходилося поратися із іжею на відкритому вогні. Але попри це ми часто не беремо до уваги, що кухня і в наш час залишається найнебезпечнішим місцем у будинку, бо саме на кухні зосереджені усі загрози пожежній безпеці: відкритий вогнь, купа гарячих поверхонь і киплячих рідин.

Кухня – це не тільки кухонна плита зі сковорідками та каструлями, але й безліччю дрібної побутової техніки. Зараз виробники пропонують нам різноманітну побутову техніку, яка набагато спрощує щоденний процес приготування їжі. В каталогах українських інтернет-магазинів за допомогою сторінки прайс агрегатора http://price.ua/catalog382.html можна знайти і міксери, і мультиварки-скороварки, і пароварки, і електрочайники. Дуже популярними стали мультиварки, вафельниці, кухонні комбайни, хлібопічки. Але простота користування вищеназваною технікою не повинна вводити в оману, не слід забувати, що використання електроприладів можливо тільки у разі, якщо вони справні і немає оголених ділянок проводів. Перед кожним включенням електричної побутової техніки не буде зайвою перевірка стану проводки – вона повинна бути в сухості і чистоті. Жир та вода, що потрапили на неї, можуть зіпсувати ізоляцію.

Відео дня

Але першою небезпекою, яка чатує на людину на кухні, є все ж таки висока температура. Гарячі сковорідки та каструлі слід знімати з плити тільки прихваткою і ставити на негорючі поверхні. Наприклад, на спеціальну термостійку підставку.

При загорянні жиру на сковороді необхідно вимкнути газ, щільно накрити сковорідку кришкою або мокрою тканиною і залишити остигати. Пам'ятайте, у цьому разі гасити полум’я водою не можна – палаюче масло розіллється на ще більшій площі, і загасити пожежу буде значно складніше.

Варто пам'ятати, що безпека на кухні залежить ще і від чистоти. Захаращеність стає причиною серйозних неприємностей. Необхідно прибирати подалі від плити горючі предмети: рушники, прихватки, паперові пакети, коробки, аерозолі. Штори та фіранки, що висять поруч з плитою, можуть розгорітися від масла, що спалахнуло.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up