«Ні, ми не бідні, ми маємо господарки і гроші», - розповів вуличний музикант

«Ні, ми не бідні, ми маємо господарки і гроші», - розповів вуличний музикант

Троє вуличних музикантів нещодавно влаштували концерт для перехожих біля відділення «Укрпошти» на вул. Чорновола . Роман з Теребовлянщини, Володими з Шепетівки, Олександр з Ланівців грали на саксофоні, акордеоні і барабанах та співали українські пісні.  

Саме популяризація української музики, за словами музикантів, є однією із їхніх цілей. Тому в їхньому репертуарі немає  іншомовних пісень. Розповідаючи про себе, Роман зауважує, що музиканти не курять, не п'ють і стараються бульш-менш гарно одягнутись.

Чоловік повідомив, що вони мають на меті змінити думку населення про вуличну музику: 

Відео дня

- Я хочу сказати, що це мистецтво.  Дехто каже: «О, ви бомжуєте!». Дехто – «О, ви грошей не маєте!». Ні, ми не бідні, ми маємо господарки і гроші, - зауважив чоловік. – Так, люди кидають нам гроші - це є оплата за нашу роботу.

Зустрілися музиканти цього року на концерті присвяченому Дню незалежності України.  Чоловіки здружились і вирішили влаштовувати концери для публіки на вулицях. Роман говорить, що вулична музика – це старе мистецтво, адже раніше всі музиканти грали на вулицях. Проте зі змінами влади, людей привчили до концертів у закритих приміщеннях для того, щоб продавати квитки та заробляти гроші.

- А чого ми маємо брати з когось білети, люди захочуть самі дадуть гроші Музикант – звучить гордо, - каже Роман. - Ходити пити з пивом, курити – це не соромно. А грати на вулиці соромно? Ми хочемо все відновити для дітей, щоб діти не казали: "От музикант це є нероба, це - бродяга , це – пияк". Це є музикант, це людина, яка має талант, і грає для людей!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up