"Ізраїльтяни" везли з Європи дорогий посуд: як 80-річний дідусь втратив всі заощадження

"Ізраїльтяни" везли з Європи дорогий посуд: як 80-річний дідусь втратив всі заощадження

Зловмисники, які представились громадянами Ізраїлю, зустріли дідуся у Тернополі на вул. Князя Острозького 11 листопада. Молодики так втерлись у довіру, що пенсіонер привів незнайомців у власне помешкання.

Охайно вдягнені, ввічливі незнайомці розповілим дідусю, що вони – ізраїльтяни,  везуть з Європи дуже дорогий посуд, але спіткала їх халепа -  через карантин на батьківщину ніяк добратися не можуть, а гроші закінчуються. Зловмисники так втерлися у довіру 80-річного тернополянина, що той сів з ними в автівку, показав, де мешкає і навіть до квартири запросив.  

Дідусь дійсно придбав у них посуд: давав 300 доларів, проте торговці переконували, що товар дуже дорогий, тому додав ще 300. Коли додому повернулася його дружина, то зустріла незнайомців вже на виході, проте чоловік заспокоїв, мовляв, не хвилюйся, я тобі придбав гарний посуд. Жінка повірила чоловікові.

Через декілька днів тернополянин заглянув до сховку з грошима, аби перерахувати їх, проте там було порожньо. Старенький точно пам’ятав - зберігав півтори тисячі американських доларів, але купюри кудись зникли.

Відео дня

Поліцейським пенсіонер повідомив лише те, що незнайомці, котрих він привів до власного помешкання, пересувалися на авто сірого кольору марки "Шкода". Жодних інших деталей дідусь не пам’ятає.

Відомості за даним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань і кваліфіковано частиною 1 статті 185 ККУ. Слідчо-оперативні заходи тривають, а поліцейські застерігають краян не впускати до своїх помешкань незнайомців, і тим більше нічого в них не купувати, грошей не обмінювати, не вестися на будь-які інші послуги чи пропозиції, повідомили у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

Читайте також: Дзвінок від "працівника" фінустанови обернувся втратою 45 тисяч гривень. Як чоловік попався на гачок аферистів
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up