Обіцяють компенсацію за карантин: почала діяти нова схема шахраїв

Обіцяють компенсацію за карантин: почала діяти нова схема шахраїв

Шахраї можуть запропонувати компенсувати будь-що – оплату товарів іноземного виробництва, невикористані медичні послуги тощо. І вимагають сплатити комісію.

В Україні почала діяти нова шахрайська схема. За нею зловмисники пропонують вигадані онлайн-компенсації українцям, для отримання яких просять сплатити невелику комісію. Про це повідомляє прес-служба Національного банку України.

- «Онлайн-компенсація від держави» – ще один гачок, на який шахраї ловлять довірливих українців, - йдеться у повідомленні. - Злочинці користуються непростим становищем, у яке потрапили громадяни в зв’язку з пандемією COVID-19, обіцяючи гроші нібито від держави на:

✔️ оплату комунальних послуг;

Відео дня

✔️медичні послуги або виплату в зв’язку із зараженням коронавірусом.

Цей перелік – не є вичерпним. Шахраї можуть запропонувати компенсувати будь-що – оплату товарів іноземного виробництва, невикористані медичні послуги тощо.

Як це працює:

- потенційна жертва отримує смс-повідомлення, що спрямовує її на шахрайський сервіс;

- на екрані з’являється інформація, що користувачу призначено “кругленьку” суму компенсації, наприклад 50 000 гривень;

- щоб отримати гроші, необхідно оплатити незначну комісію – 100-200 гривень.

Іноді шахраї на цьому не зупиняються. Після сплати комісії вони просять сплатити кошти за формування рахунку, верифікацію та за інші фальшиві послуги. І так доти, поки людина не витратить всі гроші зі свого рахунку або зрозуміє, що це пастка!

Що робити, щоб цього не сталося?

Отримавши подібне повідомлення, краще перевірити інформацію через надійні джерела. Щодо питань компенсації від держави – звертайтеся до профільної державної установи за вашим місцем проживання.

Будьте обачними, перевіряйте інформацію.

Розкажіть про цю шахрайську схему своїм літнім батькам, знайомим та сусідам. Це збереже їхні гроші, нерви та здоров’я.

Потрапили до рук шахрая? Телефонуйте в Кіберполіцію – 0 800 505 170 або зверніться онлайн за посиланням https://cyberpolice.gov.ua/

Маєте сумніви щодо ситуації? Телефонуйте на гарячу лінію Національного банку України 👉 

0 800 505 240

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Nata Koko

    Вірити ні кому не можна, будьте пильні!🤔 Бережіть себе!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up