Щоб вкрасти велосипед, достатньо 20 секунд. Поліція закликає берегти двоколісний транспорт

Щоб вкрасти велосипед, достатньо 20 секунд. Поліція закликає берегти двоколісний транспорт

Незважаючи на неодноразові застереження правоохоронців, жителі краю продовжують втрачати свої велосипеди. Громадяни нехтують елементарними правилами безпеки, залишаючи майно в легкодоступних місцях, тим самим допомагають невідомим вчиняти протиправне.

Поліцейські звертаються до жителів Тернопільщини, аби ті пам’ятали, що зловмисники «не сплять». Ви можете навіть не зауважити той факт, як за вами будуть спостерігати крадії та чекати слушної нагоди, аби поцупити ваше майно. 

Як показує практика на злочин ідуть особи, які шукають легкий спосіб збагатитись. Викрадене зловмисники реалізують в ломбарди, щоб одразу використати готівку на власні потреби, повідомляють у відділі комунікації поліції Тернопільської області. 

Дбати про охорону велосипеда – єдиний вихід із ситуації і, певно, найбільш дієвий.  Деякі замки тільки називаються “замками”. Насправді ті тросики можна перерізати кусачками за лічені хвилини. На все про все зловмисникам потрібно до 20 секунд.

Відео дня

Ще одна порада від досвідчених велосипедистів – не залишати двоколісний транспорт підвалах, під’їздах або на подвір’ї.

Пам’ятайте, що злодії завжди полюють на легку здобич. Достатньо вам відвернутися на хвилину-другу, як ваш двоколісник із новим щасливим власником попрямує в невідомому напрямку. Спеціалісти радять купувати лише дорогі U-подібні замки та у громадських місцях не випускати  велотранспорт із поля зору.

Працівники поліції просять жителів області не залишати ваші велосипеди в під’їздах, в сушарнях та легкодоступних місцях, аби потім не дивуватися, що ваш ровер зник. У разі, якщо ви потерпіли від рук невідомих, не зволікайте, телефонуйте в поліцію.

Як вберегти велосипед від крадіжки. Поради:
 
• у жодному разі не залишати велосипед у під’їзді! У 90% випадків велосипед крадуть саме з парадних, сходових клітин, спільного коридора;
 
• у місті паркуйте велосипед на людному місці – велосипеди частіше крадуть там, де мало свідків;
 
• купити цільнометалевий U-подібний замок (U-lock), важкий, але надійний, і користуватися лише ним. Інші замки, на жаль, легко перекусують;
 
• під час паркування фіксувати велосипед до міцного об’єкту (велопарковки, стовпу, паркану) за раму, а не за переднє колесо, особливо якщо воно легко знімається через ексцентрик.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Діонісій

    хто хоче вкрасти - той вкраде. але елементарні правила безпеки треба виконувати, крадуть часто у дітей чи підлітків, бо вони залишають їх біля магазинів, або батьки з Італіі дали гроші, було таке, що біля магазину стояв говорив по телефону, малий приїхав, пішов щось купляти, ровера кинув, а тут відразу "бажаючий" знайшовся і моститься, примостили його, а малому сказали, що і як, так він майже на.р послав, сказав що мамка інший купить

    :)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up