В поліції пояснили, коли і кому робитимуть розтин-експертизу (оновлено)

В поліції пояснили, коли і кому робитимуть розтин-експертизу (оновлено)
  • Правоохоронці називають чотири випадки, коли обов'язково робитимуть розтин і на це потрібен дозвіл суду. 
  • Четверта частина всіх смертей в області потребує більш детальної перевірки та експертизи.
  • Експертизу можуть проводити протягом п’яти (!) діб. Проте в суді клопотання про розтин обіцяють розглядати в першу чергу.

Передбачено чіткий перелік випадків, коли при настанні смерті обов’язково тіло направляється до моргу для проведення судово-медичної експертизи.

Про це повідомив заступник начальника головного управління нацполіції в області Володимир Галевич.

- Це - насильницька смерть, або є підозра, що смерть насильницька, - зазначає заступник начальника Головного управління нацполіції в області Володимир Галевич. - Або смерть була раптова чи сталася при нез'ясованих обставин. Наступний випадок - смерть настала поза межами місця проживання. І остання ситуація - особа невстановлена.

Відео дня

Нагадаємо, з 15 березня змінилися правила поховання

В змінах до Кримінально-процесуального кодексу України, які діють від 15 березня, зазначено, що експертизу можуть проводити протягом п’яти (!) діб.

  • Ми прекрасно розуміємо, що тіло так довго не може перебувати без експертизи, а родичі не можуть чекати п’ять днів, - каже Володимир Галевич. – Нами (поліцією – прим. авт.) були проведені зустрічі із прокуратурою, судами усіх рівнів. І було досягнуто домовленості – із судами передусім, - щойно такі клопотання поступає до суду, вони будуть вважатись як невідкладні. І суддями одразу ж розглядатимуться.

Довідка

У 2017 р. до журналу єдиного обліку було зареєстровано 5 288 смертей, які трапились в області. З них 1 296 внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Тобто, четверта частина всіх смертей потребує більш детальної перевірки і проведення експертизи, каже пан Галевич.  

Від початку 2018 р. в області зареєстровано 1 241 факт смерті. 3 них 310 внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (14)
  • Петро Білецький

    Замість того шоб того мерця похоронити так як має бути, то ним ше будуть товкли два тижні по всій області. Не було спокою живим, нема і мертвим :)
  • Діонісій

    от так , ніхто нас ні про що не питає, скоро закон про трансплантацію ще підпишуть, так потім взагалі, твоє тіло не твоє буде. як хочуть так і дрочуть, і на все насрати, хоч би щось зробили добре, а то просто знущаються над людьми.

    David Starr reply Діонісій

    Що поганого у законі про трансплантацію органів мертвих?

    Тернополянин reply David Starr

    А у тому,що немає гарантії що ти не підеш на розборку,якщо у якогось товстосумчика прихопить такий же орган який є у тебе. Супруниха ж хоче створити медичну  електронну базу школярів,студентів. Чомусь курва яничарська не спішить створювати таку  базу зі стариків,їй молодих подавай. А потім поступить заказ,і вдарять тебе по голові "нестановлені особи" пляшкою під підїздом,а лікар і виненсе вердикт - не жилєц. Розбирайте поки теплий.
  • Barbora Ulapova

    Цікаво, а які додаткові грошові витрати передбачають нововведення?

    Ірина Белякова reply Barbora Ulapova

    офіційно експертиза безкоштовна
  • Тернополянин

    Доречі,а є така фунція,щоб прижиттєво написати побажання на випадок власної смерті? Бо якось не дуже б хотілося завдавти родичам клопоту,і щоб на 9-тий день вони їхали поминати не на цвинтар,а під двері моргу
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up