Засудили чоловіка, через якого мешканці БАМу та "Аляски" мусили ходити пішки на 9 поверх

Засудили чоловіка, через якого мешканці БАМу та "Аляски" мусили ходити пішки на 9 поверх
  • Обвинувачений вину визнав повністю та пояснив суду, що після Нового року, на Різдвяні свята і Старий новий рік і потім кілька разів впродовж лютого крав гальмівні котушки мотору ліфта.
  • За висновком експерта, ринкова вартість користованих 10 котушок гальмівного електромагніта МП-201 могла становити 10 333,30 грн.

За ч.3 ст.185 КК України, тобто, таємне викрадення чужого майна (крадіжка), вчинену повторно, поєднану із проникненням у приміщення, засудили чоловіка, який крав деталі з моторів ліфтів на «Сонячному». Потерпіли від його дій кілька ОСББ і жеків, а також – мешканці верхніх поверхів, яким довелось діставатись до своїх помешкань пішки. Бо ліфти вийшли з ладу.

Злодій відбудеться «умовним» терміном покарання, якщо не скоїть інших злочинів і ніхто з сторін не подасть апеляцію.

-       Визнати винним у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.185 КК України і призначити йому покарання у виді позбавлення волі строком п`ять років, - йдеться у вироку. - Згідно зі ст.75 КК України, обвинуваченого звільнити від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком три роки.

Відео дня

Зі засудженого в користь держави стягнуть процесуальні витрати за проведення судових експертиз на загальну суму 8 164,52 грн. Таке рішення ухвалив Тернопільський міськрайсуд.

Вперше чоловік пішов на справу в ніч на 2 січня 2020 року. Перебуваючи за адресою  вул. Вербицького, 2, під`їзд №2  на 9-му поверсі, пошкодив навісний замок, проник в службове приміщення моторного відділення ліфта, після чого, знеструмивши його мотор, за допомогою викрутки зняв гальмівну котушку мотору ліфта, вартістю 939,36 гривень. З місця вчинення злочину втік, чим спричинив потерпілому TOB «Коменерго-Тернопіль 3» матеріальну шкоду на суму 939,36 гривень.

Далі ще були до десятка епізодів, як під копірку схожих на першу вилазку. Деталі з мотору ліфта зникали у під’їздах на Злуки, вул. Тарнавського, 1, вул. Коновальця, 14 і 18, просп. Злуки, 31, вул. Вербицького, 5 і 6, вул. Курбаса , 9 і вул. Вишнівецького, 2.

Збитки – близько тисячі грн. щоразу, понесли TOB «Коменерго-Тернопіль»,  TOB «Коменерго-Тернопіль 3», ПП «Вікторія» та ПМП «СОВР».

-       Призначаючи покарання обвинуваченому, суд враховує ступінь тяжкості скоєного злочину, особу винного, раніше не судимого, що визнав свою вину у скоєному – це є обставиною, що пом`якшує покарання, - йдеться у матеріалах справи. - Обставин, що обтяжують покарання - судом не встановлено, а тому покарання йому слід визначити в межах санкції статті, за якою кваліфіковано злочин, у виді позбавлення волі.

Разом з тим, суд вважає за можливе звільнити обвинуваченого від відбування покарання з випробуванням, якщо він протягом визначеного судом іспитового строку не вчинить нового злочину і виконає покладені обов`язки, йдеться у вироку.

На вирок суду може бути подано апеляційну скаргу до Тернопільського апеляційного суду через Тернопільський міськрайонний суд впродовж 30 днів з дня його проголошення.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (12)
  • Маховик правди

    Цікаві рішення виносять наші "суди" . Десяток епізодів крадіжок і умовне покарання. А якщо б його не зловили, то він і далі б шкодив ліфти. Я ще розумію умовне можна дати, якщо це один випадок і ,то якась малолетка ,а тут цілий десяток епізодів . Теж написано "обтяжуючих дій суд не знайшов" ,а те що люди на 9 поверх ходили пішки так, то не обтяжуюча дія . А  тоді получається ,що підприємства будуть за кошти людей відновлювати все те обладнання , а цей злодій буде собі вільно гуляти як нічого і не було . Ось через такі вироки у нас і процвітає злочинність .
  • Анонім

    Вкрав на 10 тисяч гривнів і умовне . А чому замість умовного не дали 2 роки громадських робіт + компенсація всіх завданих збитків .Це п.......ц це тільки в такій державі може бути де то зелене кодло праве.

    Саша Крест reply Анонім

    Рагульне бидло! За правління кодла ПоROSHENка судові вироки були бездоганними?

    Саша Крест reply Саша Крест

    Так ти, Дуда, з партії "Сосну Народу" чи "Корабельна сосна"? Так і не відповів, дударику...

    VOLAND reply Саша Крест

    Значит, когда эти зеленые баритоны после 1-года своего правления  кричат « Во всем виноват Порошенко» – я смеюсь. Клянусь вам, мне смешно! Это означает, что каждый из них должен лупить себя по затылку! И вот, когда он вылупит из себя всякие галлюцинации и займется чисткой сараев – прямым своим делом, мысль о Порошенко исчезнет сама собой. Двум богам нельзя служить! Невозможно в одно и то же время писать сценарии 95 кварталу , прислуживать Бени, и устраивать судьбы людей .Это никому не удается, и тем более людям, которые вообще, отстав от развития европейцев лет на двести, до сих пор еще не совсем уверенно застегивают собственные штаны!

    Саша Крест reply VOLAND

    Анонім(VOLAND)!Я очень рад что ты,рагульное быдло,знаешь русский язык!

    Анонім reply Саша Крест

    Ти не Саша Крест ти галімий самозванець який тупо палиться через два слова "рагульне бидло" . У тебе стільки кликух і всюди ось тих два слова проскакує . Щодо Volanda ,то до нього жодного відношення не маю хоча він описав всю суть зеленої чуми .І щось у мене така чуйка ,що під ніком Саша Крест сидить Ігор Дуда і так розважається

    Саша Крест reply Анонім

    Справді, попав у саму точку... "Рагульне бидло" ігор дуда забавляється... А Саша Крест - завжди за Пороха! Не за зеленого гандона... Те жабеня ще поженемо на Московію...

    Анонім reply Саша Крест

    100% . Хоча я думаю він не встигне до московії втікти . Якщо армія повстане проти влади цьому зеленому гандону мало не покажеться . Вже гопака на майдані танцювати не будуть .У людей зараз на руках достатньо зброї .

    Саша Крест reply Анонім

    Рагульне бидло! Ти так і не дало відповіді на моє запитання:"За правління кодла ПоROSHENка судові вироки були бездоганними?"

    Саша Крест reply Саша Крест

    Так ти з партії "Сосну Народу" чи "Корабельна сосна"? Так і не відповів, дударику...

    Саша Крест reply Анонім

    Рагульне бидло!Я радий,що ти перейшов на українську.Так навіть зручніше.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up