Читаю, бо мені це подобається

Тернополяни розповідають, які книги вони читають. А що читаєте ви, пишіть у коментарях до статті. 

«ЖІНКИ, ЯКІ КОХАЮТЬ ДО НЕСТЯМИ» РОБІН НОРВУД

Наталія Лозінська, студентка:

Здавалось би, що теми про жінок, гендерні відносини давно уже не в моді, проте, якщо бути відвертою, книга «Жінки, які кохають до нестями» — це кардинально інший погляд у літературі щодо взаємин статей.  Письменниця допомагає читачам проаналізувати причини виникнення стосунків, які подібні до «хвороби». І кожен, хто намагається відшукати себе — знайде поміж рядками поради. Р. Норвуд акцентує увагу на тому, що не потрібно занадто сильно кохати, адже такий прояв почуттів призводить до психологічного краху особистості, у нашому випадку, жінки.

Відео дня

На мій погляд, у книзі можна знайти багато цікавої інформації, зокрема застережень, як потрібно будувати сім‘ю, щоб в майбутньому діти, внаслідок нестачі родинного тепла і вогнища, не «випрошували» тієї любові в чоловіків, яким байдуже на душевні переживання жінок. Зважаючи на те, що письменниця є спеціалістом в галузі психології, можна відверто сказати, що застосовуючи власний досвід, Р. Норвуд ілюструє читачам не вигадку, а реальність, в якій ми живемо. Тому, ця книга стане правильним вибором для тих, хто на мить себе втратив.

 

«КВІТИ ДЛЯ ЕЛДЖЕРНОНА» ДЕНІЕЛА КІЗ

Назар Заверуха, дитячий тренер:

Я на 100% підтримую те, що в США ця книга є обов'язковою в шкільній програмі і сподіваюся, що коли-небудь і в Україні в усіх шкільних програмах вона буде.  Це та сама книга, яка змушує відчути весь біль дитини, над якою знущалися. Деякі елементи взяті з реального життя, хоч роман і науково- фантастичний. Та фантастичне тут — лише сам експеримент щодо підвищення інтелектуального коефіцієнта.

Деніел Кіз працював у школі для розумово відсталих дітей, у нього був учень, який відрізнявся від усіх бажанням стати розумним, щоб перевестися в звичайну школу для все дітей. Тому фігура Чарлі, можна сказати, має свій прототип, а його почуття і переживання неможливо не назвати реальними, його зміни настільки достовірно описані, що перші сторінки з "дитячим лепетом" і помилками мені було важко читати. У професорів Немура і Штрауса теж були відносні прототипи і навіть ім'я мишеняти Елджернона обрано не випадково. Я ще не знайшов розгадку назви роману, але післясмак від цього шедевра настільки сильний, що хочеться все-таки дійти до самої суті.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up