Тернопільським батькам компенсують вартість дитячих гуртків. Як можна отримати гроші?

Тернопільським батькам компенсують вартість дитячих гуртків. Як можна отримати гроші?

За відвідування дітьми дитячих секцій тернопільські батьки можуть отримати компенсацію від держави. “Живі” гроші давати не будуть, лише пропонують податкові пільги. Отримати їх не так просто, але реально!

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман у ефірі центральних каналів розповів про програму компенсації вартості розвивальних дитячих гуртків, мовляв кожен із батьків може нею скористатися. Уряд має компенсувати 18% витрат.

Тернопільських батьків зацікавила заява урядовців. Адже, кажуть, на оплату гуртків йдуть чималі гроші.

Отримати знижку можуть батьки, чоловік/дружина

- Син ходить на карате, шахи та плавання. За місяць лише на оплату абонементів потрібно 920 грн, раніше відвідував ще й секцію із флорболу. То було ще плюс 250 грн. У школі для дітей хоча б якісь гуртки могли бути безкоштовними! - говорить Оксана Рак.

Відео дня

Чи реально отримати компенсацію, анонсовану Гройманом, у Тернополі? Як розповідає заступник начальника управління-начальник відділу аналізу прогнозування надходжень податків та зборів з фізичних осіб, єдиного внеску та розгляду звернень платників податків управління податків і зборів з фізичних осіб Головного управління ДФС у Тернопільській області Володимир Брудко, право платника податку на податкову знижку, підстави для її нарахування, перелік витрат, дозволених до включення до податкової знижки, обмеження права на її нарахування визначені ст. 166 Податкового кодексу України (далі – ПКУ).

- Платник податку має право включити до податкової знижки річні витрати у вигляді суми коштів, сплачених платником податку на користь вітчизняних закладів дошкільної, позашкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної) та вищої освіти. Таким чином він отримує компенсацію вартості здобуття відповідної освіти такого платника податку та/або члена його сім’ї першого ступеня споріднення - батьки, чоловік або дружина, діти такої фізичної особи, у тому числі усиновлені, - пояснює він.

При нарахуванні податкової знижки, працівники фіскальної служби враховують фактично здійснені протягом звітного податкового року платником податку витрати, підтверджені відповідними платіжними та розрахунковими документами, зокрема квитанціями, фіскальними або товарними чеками, прибутковими касовими ордерами, копіями договорів, що ідентифікують продавця товарів (робіт, послуг) і їх покупця (отримувача). У зазначених документах обов’язково повинно бути відображена вартість таких товарів (робіт, послуг) і строк їх продажу (виконання, надання).

Збирати чеки, а потім заповнювати декларацію

Крім того, зауважує пан Брудко, як заклад освіти — юридична особа, так і фізична особа-надавач послуг повинні мати ліцензію на здійснення певного виду діяльності.

- Для закладів освіти-юридичних осіб має бути запис у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб. А для фізичних осіб - підприємців та громадських формувань має бути рішення органу ліцензування щодо наявності у суб’єкта господарювання права на провадження визначеного ним виду господарської діяльності, що підлягає ліцензуванню, зокрема, освітньої діяльності, яка ліцензується з урахуванням особливостей, визначених спеціальними законами у сфері освіти, - наголошує він.

Тож фактично, щоб отримати компенсацію у вигляді податкової знижки, вам необхідно щомісячно збирати квитанції по оплаті послуг того персоналу, який вчить дитину в гуртку. У свого роботодавця станом на кінець року потрібно взяти довідку про всі доходи, які ви маєте за місцем роботи. Аж потім необхідно подати в державну фіскальну службу по місцю своєї реєстрації податкову декларацію.




 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up