Партнер рубрики Події

100-річний ювілей відсвяткувала жителька Тернопільщини

100-річний ювілей відсвяткувала жителька Тернопільщини

Сьогодні, 4 липня, свій поважний ювілей - 100 років відзначає жителька села Росохач, що на Чортківщині, Марія Штира. 

“Благословенні Ви, пані Маріє, що отримали від Всевишнього такий щедрий дар - прожити ціле століття", привітав ювілярку мер Чорткова Володимир Шматько.

Попри свій поважний вік, жінка господарює сама. Діти померли, а внуки і правнуки, наче пташки розлетілися із родинного гнізда по всьому світі. 

Пані Марія знає чи не всіх односельчан. Хоч вже і не може пройтися вулицями рідного Росохача, але добре пам’ятає хто де живе. Знає усіх, хто вже покинув цей світ.

Відео дня

«Цілими днями сиджу вдома. Працювати вже не можу, тож молюся до Бога за здоров’я внуків, правнуків та всієї рідні. Згадую і тих, хто вже віддав Богові душу. Багато було в селі тих, хто жив сам. За них нема кому молитися, а душі хочуть, щоб їх пам’ятали», – розповідає бабуся.  

Ювілярка поділилась рецептом довголіття: «Головне – це жити у злагоді з Богом. Кожен день розпочинати із коротенького звернення до Всевишнього і дякувати Йому за життя. Молитва залізо точить. Нема такої тривоги чи незгоди, яку б наш Творець не допоміг вирішити. 

Ніколи не дотримувалася жодних дієт і не займалася спортом. До їжі не ставилася перебірливо, не до того було. Головний фітнес – робота по господарству», про це повідомляє Чортківська міська рада.

За невтомну, добросовісну працю, виховання дітей. онуків, правнуків, праправнуків Марії Миколаївні міський голова Чорткова вручив подяку, подарував квіти та подарунки.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (21)
  • Олександра Садовська

    Здоров'я вам.
  • Оо Карковська

    Щирі Вітання !!!
  • Раїса Кобзарук

    З ювілеєм ! Здоров'я на роки
  • Маша Пендак

    Вітаю вас зднем народженьям
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up