Партнер рубрики Події

Дитина не вміє самостійно ходити на горщик – прощавай садочок?

Дитина не вміє самостійно ходити на горщик – прощавай садочок?
  • Як пише тернополянка в одній з груп у фейсбуці – дитину відмовилися приймати у ДНЗ через невміння самостійно ходити на горщик.
  • Чи може це стати підставою для відмови в прийомі дитини до садочка, та куди скаржитися – дізнавався журналіст «20 хвилин».

Як розповіла жінка журналісту «20 хвилин», в садочок дитину не відмовилися приймати категорично, лише поставили деякі умови.

- В садочку мені сказали прийти, коли дитина буде вміти ходити на горщик, самостійно їсти і спати на обід, – розповідає мама дитини. – Якщо усі ці норми не будуть виконані до жовтня, то нас автоматом відрахують за неявку до садочка.

Однак це не може стати причиною відмови в дитячий садочок.

Відео дня

- Дитина в два роки вже має ходити на горщик самостійно, і батьки разом з вихователями повинні займатися цим, але підстав для відмови в прийомі дитини до садочка немає, – коментує начальниця відділу дошкільної, середньої та позашкільної освіти Ірина Сум. – Відмовити у прийомі дитини до садочку можуть бути лише в тому випадку, якщо у дитини немає медогляду чи щеплень.

Як розповіла Ірина Сум, дітей без щеплень не можуть приймати в будь-який дитячий садочок в Україні. Планові щеплення повинні мати усі діти.  

Якщо вашу дитину відмовляються приймати до садочку, ви можете написати скаргу на ДНЗ до управління освіти і науки Тернопільської міської ради.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (68)
  • Андрій

    за ту зп няні не будуть вчити на горшок ходити дітей...не подобається..або лишайте дітей на бабу діда, бо самі бавте до школи...
  • Тася

    Похиляк прийде і  тарифи на садочок покаже так зразу на горшок  піде .
  • Елена Зазуляк

    Не варто розраховувати на "вони зобов'язані". Виховательки і няні завжди були "зобов'язані". Але реальність така, що своє ж керівництво не надто контролює і зобов'язує в силу вищевказаних причин. Крім того, в приватних садках може бути своя концепція і вимоги до батьків. Пробуйте писати заяви і скарги, сваритися, доводити. Тільки це не допоможе дитині користуватися горщиком, тримати ложку не лише, щоб нею брязкати по столу, пити з кружки, а не з пляшечки з соскою. В інтересах ваших дітей все це уміти до потрапляння в садок, в ваших інтересах вийняти дитя з памперсу до поступлення в садок. Для розуміння ситуації нагадаю, як вихователі колись преспокійно не міняли мокрим дітям штани, вигулюючи на вулиці, криком кричали, змушуючи їсти "шо єсть", наприклад, миску сухої гречаної каші, висміювали дітей, які навиворіт одягали платтячко, ігнорували зелені доріжки під носом, в холодну пору  відчиняли в спальні вікна так, щоб діти підмерзли і менше ходили до садка,тщоб менше роботи було, і т.п. Зараз такого, можливо, і нема. Але велика імовірність, що пильнувати підгузок ніхто не буде. Права адміністрація чи ні, а вам самим спокійніше буде, як навчите дитину елементарному самообслуговуванню, називати свої ім'я і прізвище, адресу (за якою можна знайти рідню). Це банальна безпека і комфорт дитини.
  • Galina Pavlyuk

    А скільки дитині років,що вона не вміє сідати на горщик?Зазвичай в садочок віддають дітей десь в 2-2.5 роки.То як до цього часу дитина не сідає на горщик?
    Якщо батьки віддають дітей до садочку ,а вони не можуть елементарного,то тоді виховатилька і няня повинні займатись тільки цією дитиною,а якщо таких дітей декілька,то на інших просто часу невистачить.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up