Партнер рубрики Події

Дитячий майданчик у парку ім. Шевченка, який понищили вандали, оновлять та відремонтують

Дитячий майданчик у парку ім. Шевченка, який понищили вандали, оновлять та відремонтують
  • Дитячий майданчик біля Тернопільського ставу, який минулого року відремонтували за кошти ТМ «Молокія», уже понищили вандали.
  • Коли проведуть ремонт дитячого майданчику та на як зміни можна чекати, дізнавався журналіст «20 хвилин».

Дитячий майданчик в парку ім. Тараса Шевченка відремонтували в 2018-му до Дня міста. Там встановили нові гойдалки, пісочниці, атракціони для дітей, лавки. Однак не минуло і року, як деякі гойдалки понищили вандали. Зараз дитячий майданчик заходиться на балансі парку. Як розповідає начальник управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології Микола Лесів, цього року, згідно з рішенням виконавчого комітету, ТМ «Молокія» передала парку дитячий майданчик. Однак підприємство готове за власні кошти оновлювати та ремонтувати гойдалки. Діти з батьками часто приходять до «Дяді Стьопи» відпочити.

- Приходимо з дитиною сюди майже кожного дня, але ніколи не бачили, щоб діти якось нищили гойдалки, – розповідає тернополянка Надія. – Звичайно, діти бавляться, бігають, але я вважаю, що під час гри зламати гойдалку неможливо. Я думаю, що це зробили старші діти, які вештаються тут ввечері. Шкода, що майданчик понищили, але гратися тут можна.  

Відео дня

У компанії «Молокія» розповідають, що за майданчиком продовжать стежити і планують його повністю оновити.

- Ми старались зробити дитячий майданчик для усіх діток, у тому  числі і для діток з обмеженими можливостями, – розповідає менеджер з комунікацій  ТМ «Молокія» Оксана Величко. – Але, на жаль, майданчик не витримав невідповідного поводження. Звичайно, ми не залишмо усе в такому стані. Зараз ми шукаємо підрядника, який зможе виконати роботу якісно і швидко.

Як розповідає Оксана Величко, у планах ТМ «Молокія» не просто відремонтувати зламані гойдалки, а встановити нові, більш витривалі та цікаві для дітей різних вікових категорій атракціони.

- Зараз ми спілкуємося з іноземними та українськими компаніями, які пропонують ідеї для нового майданчика, – розповідає пані Оксана. – Ми хочемо встановити нові атракціони, які будуть не тільки безпечними і витривалими, а і цікавими для діток. Коли ми тільки відкрили майданчик, ми були дуже задоволені, що на ньому відпочивають і маленькі дітки, і школярі.

Проект нового майданчика ще розробляють. Планують зробити також гойдалки для дітей з особливими потребами, щоб майданчик могли відвідувати всі дітки.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (9)
  • Андрій Стус

    А може не вандали, а просто не якісний матеріал, здишивили, або не витримує таку кількість дітей вот і все.
  • Наталия Гойдан

    Непрактичний майданчик зробили. Такій майданчик добре десь на приватному подвіррі або на терріторії школи, де кількість дітей обмежена а майданчик охороняється. Зараз  майже на 60-70 процентів він не придатний для дітей.  Навіщо було забирати старі " вічні" гойдалки на яких виросло не одне покоління дітей? Понаішували замісь них ті канати і гамаки які постійно рвуться, і їх вже давно немає. Те ж саме з батутом. Той батут треба буде оновляти кожен тиждень тому що буде просто не витримувати таку кількість дітей кожен день. А функціі червоних залізних патикиів взагалі незрозуміла. Те саме з гойдалкою для дітей- інвалідів. Залізна дверка з такою силою гупає на землю що дивом ще нікому ноги не переломало. Думаю на  майданчику  потрібно не просто замініти знищені качелі, а повністтю переробити його. Було при відкритті піару багато а по факту не майданчик а повна фігня.

    Taras Molotok reply Наталия Гойдан

    Важка підложка тому і важка та міцна, щоб на неї можна було зручно виїхати інвалідним візком. Качеля призначена для діток з обмеженими можливостями і побільше б у Тернополі таких майданчиків!
  • Люба Баталкіна

    Молодці ще б батьки дивились за дітьми і вчили  не нищити

    тойво reply Люба Баталкіна

    як вчити.казати дітям стій і не йди туди,бо воно зроблено неясно з чого.

    це все має бути зносостійке.
  • тойво

    Стьопа стоїть і хоть би шо.Бо желіза совіти не пошкодували.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up