Партнер рубрики Події

Кидають целофан та фольгу: працівники зоокутка у “Топільче” просять не годувати тварин

Кидають целофан та фольгу: працівники зоокутка у “Топільче” просять не годувати тварин
  • У зоокутку в гідропарку «Топільче» люди постійно підгодовують тварин. Робити це, як і вигулювати біля огорожі собак, заборонено.

  • Чим небезпечно для тварин порушувати правила, дізнавались «20 хвилин».  

Як розповідають працівники парку, трава чи хліб нашкодити не можуть, але дехто перекидає за паркан целофан, фольгу чи інше сміття. Це небезпечно для життя тварин. Пакет може забити стравохід чи шлунок тварини, а отже, стати причиною смерті.

- Люди постійно підгодовують тварин, – розповідають доглядачі за тваринами. – Часто за огорожу кидають хліб, овочі, фрукти, насіння та навіть печиво з цукерками. Робити цього не можна, але за кожним стежити неможливо. Коли ви відвідуєте зоокуточок разом з маленькими дітьми, потрібно за ними добре дивитися, щоб вони не пхали руки до звірів.

Вигул собак поблизу огорожі також заборонений. Про це повідомляють спеціальні попереджувальні таблички. Деякі собаки можуть агресивно реагувати на інших тварин. Також це заборонено санітарними вимогами.

Відео дня

- Я з сином гуляю тут часто, але тварин не годуємо, – розповідає тернополянка Ольга. – Часто бачу. як люди порушують ці правила. Звичайно, то робиться з добрими намірами, але ж можна і нашкодити тварині. Багато хто того не розуміє.

Тварини повністю забезпечені їжею. Зараз їм привозять свіжу траву, годують відповідно до графіку. Їм дають овочі та зерно. Працівники зоокутка просять відпочиваючих дотримуватись правил та відмовитися від підгодовування тварин.

Автор: Вадим Єпур

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Софія Гриниха

    На жаль, заборони в цьому випадку то пусті слова. Бо кожній мамі потішно дивитися, як її дитинка дає хлібчик( в кращому випадку, в гіршому чіпси чи іншу ядерну хіматуру) тварині, обов'язково зробити фото а потім милуватися усією родиною, і розказати, як в парку годували тваринок. Тому боротися з цим марна справа. Гарна ідея, гадаю, була б, якби поруч продавали корм для тварин, можна було його придбати і погодувати їх.
    Звісно, не обійшлося без підпільного підгодовування, але випадків було менше.
  • Назарко

    напевно все так, але в нд я з малишньою там гуляв, виглядає місце із звірами дуже сумно, тому дати тварині в якої у вольєрі гола земля бо вона зїла всю траву як би само і проситься.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up