Партнер рубрики Події

На Тернопільщині шукатимуть наркотичні рослини за допомогою авіації

На Тернопільщині шукатимуть наркотичні рослини за допомогою авіації

Упродовж чотирьох місяців на Тернопільщині триватиме операція "Мак"  - правоохоронці працюватимуть на виявлення і знищення нелегальних посівів маку та конопель.

 

 

 

Правоохоронці нагадують, що за незаконний посів або вирощування наркотичних рослин передбачена кримінальна відповідальність.

Відповідно до статті 310 Кримінального кодексу України за незаконний посів або вирощування снодійного маку у кількості від 100 до 500 рослин, конопель у кількості від десяти до п’ятдесяти рослин передбачена відповідальність у виді штрафу від 100 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт до 6 місяців, або обмеження волі на строк до 3 років.

А вже за незаконний посів або вирощування снотворного маку в кількості 500 і більше рослин чи конопель у кількості п’ятдесят і більше рослин передбачено позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Відео дня

Відповідно до українського законодавства право вирощувати нарковмісні рослини для промислових потреб мають тільки юридичні особи, які отримують спеціальні дозволи різних інстанцій.

Наркотичні злочини фіксуватимуть навіть з повітря, адже у деяких районах Тернопільщини поліцейські будуть використовувати авіацію для виявлення незаконних посівів.

Операція триватиме до кінця вересня, повідомили в секторі комунікації ГУНП в Тернопільській області.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Анонім

    Пiдводними лодками можна шукати
  • Діонісій

    вони б ще по картам яндекса чи гугл шукали :)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:40 В аварії на Тернопільщині травмувався 50-річний водій мотоцикла 11:30 Дякую діткам, які надіслали нашим захисникам частинку великоднього тепла з рідного Тернополя - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 11:00 У Тернополі чоловік заховався у туалеті піцерії й вночі вкрав гроші з каси play_circle_filled 10:22 Що зміниться в Україні з 1 травня: мобілізація, сесія НМТ, правила для водіїв та свята Від читача 11:32 До уваги внутрішніх переселенців, які оселилися на Тернопільщині, - служба зайнятості створила інформаційний ресурс для ВПО 09:35 Паска, панетоне, коломба: чим відрізняється випічка на Великдень 09:01 Незряча дівчина з Тернополя довірилась молодикові «з інтернету», той обманув її на тисячі гривень 08:01 Чи працюватимуть банки на Великдень та травневі свята: графік 22:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 21:01 Загинув 23-річний воїн з Тернопільщини Павло Мізоцький 20:02 «Халява вічною не буває»: судили посадовця за хабар 500 доларів. За що вимагав і як покарали? 19:03 Скільки коштує м’ясо до Великоднього столу у Тернополі: порівняли ціни у супермаркетах та на ринку photo_camera 18:03 На Гайовій поклали новий асфальт: який вигляд має вулиця після реконструкції photo_camera 17:20 На Кременеччині віддали землю під сміттєпереробний завод, а отримали — борги за оренду в сотні тисяч 16:40 Помічник лісничого з Тернопільщини привласнив з каси 80 тисяч. Що йому загрожує 16:15 Втеча від мобілізації? Перевірили, що робить Труш в університеті та чи стоїть на військовому обліку 15:30 Скільки коштує великодня атрибутика у магазинах та супермаркетах Тернополя 14:55 Сезон полуниць стартує: що важливо знати, аби не отруїтись 14:20 Тернополянин залишив наплічник біля камер схову в магазині, а коли повернувся — його там не було 13:31 Тернополянка Наталя Яремчук напекла та передала хлопцям на фронт понад три тонни солодощів play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up